Aplicació multimèdia per a autistes

e-Mintza, que en euskera significa parla electrònica, és una aplicació multimèdia que facilita la comunicació a través de 400 imatges associades a sons, especialment indicat per a persones que pateixen autisme.

Es tracta d’una aplicació per a l’ordinador i dispositius mòbils que es pot descarregar gratuïtament a través de la seva pàgina web i que ha nascut fruit de la col·laboració entre la Fundació Orange i la Fundació Dr. Carlos Elósegui de la Policlínica Gipuzkoa.

És interessant comentar que es tracta d’un sistema personalitzable i dinàmic, molt senzill d’utilitzar a través dels pictogrames que es poden posar en la llengua que desitgem (de moment castellà i euskera) i modificar els paràmetres segons les necessitats de cada persona usuària.

L’aplicació es divideix en dues parts:

  1. e-Mintza: conté els diferents pictogrames amb els seus respectius sons i amb els quals és possible la creació de frases.
  2. Eina d’autor: serveix per a la personalització de continguts com, per exemple, indicar quines categories es volen o afegir nous pictogrames o fotografies.

De moment l’aplicació està disponible per a Windows i Android i, properament, ho estarà per a MacOS.

Recordeu que a DIXIT vam elaborar un dossier temàtic d’aplicacions socials per a mòbils i que podeu consultar-lo a través d’aquest enllaç.

Deixa un comentari