Xarxa Òmnia

Òmnia –que en llatí significa tothom- és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família que afavoreix la inclusió social a través de les tecnologies.

El programa social Òmnia treballa perquè  tothom pugui accedir a les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), afavorint la igualtat d’oportunitats, però sense excloure’n a ningú per tal de no provocar segregació de col·lectius.

Alguns dels objectius són: millora formativa, conèixer eines per fomentar l’ocupabilitat i promoure la integració o el lleure. Des d’Òmnia s’ofereixen espais i equipaments amb el suport d’un dinamitzador/a.

El programa es va crear l’any 1999, sent una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família i el Comissionat per a la Societat de la Informació.

Actualment ja són 122 els punts repartits per tot Catalunya, ubicats tant en zones de dèficit socioeconòmic com en el món rural. Els tres primers mesos de 2012, per exemple, sumen més de 10.500 usos i prop de 1.000 activitats.
Els eixos de treball són els següents:

Deixa un comentari