Les noves tecnologies fan que cada cop sigui més fàcil millorar la qualitat de vida de les persones amb alguna discapacitat. Avui us volem mostrar dos exemples:
(Font de la foto: ACN)
La Fundació Isidre Esteve ha presentat un prototip de coixí intel·ligent per evitar l’aparició de nafres a les persones que van amb cadira de rodes. Aquest coixí disposa de 8 àrees diferents per tal d’aconseguir que el reg sanguini arribi a tot arreu i permet duplicar la quantitat d’hores en que es pot estar assegut sense risc de patir úlceres per pressió. El prototip s’ha presentat ara, després de 2 anys d’investigacions, i encara no té data per sortir a la venda.
Hi altres models de coixí al mercat i cap d’ells és 100% efectiu, però sembla que, mica en mica, ens anem acostant a aquest objectiu.
D’altra banda, s’ha obert la segona edició dels “Smart Accesibility Awards”, de la Fundació Vodafone. Aquests premis s’atorguen a desenvolupadors d’aplicacions que apropin la tecnologia a la gent gran o persones amb discapacitat. Hi ha quatre categories:
- Social Participation: aplicacions que acostin les noves tecnologies a la persona usuària.
- Independent Living: aplicacions que proporcionin una major autonomia a persones amb alguna minusvalidesa.
- Mobility: aplicacions que facilitin la mobilitat en transport públic o privat de qualsevol persona.
- Wellbeing: aplicacions que ajudin a sentir-se millor.
“Help Talk” va ser una de les guanyadores de l’any passat (categoria Wellbeing). Aquesta aplicació està pensada per persones amb problemes de parla o comunicació, però també per a persones que pateixen Alzheimer i/o alguna demència.
Funciona amb dispositius Android i es gratuïta.
Us recordem que a DIXIT varem fer un dossier d’aplicacions d’àmbit social per a mòbils i que podeu consultar-lo aquí.