Quan la tecnologia ajuda a millorar la vida de les persones amb discapacitat

Les noves tecnologies fan que cada cop sigui més fàcil millorar la qualitat de vida de les persones amb alguna discapacitat. Avui us volem mostrar dos exemples:

(Font de la foto: ACN)

La Fundació Isidre Esteve ha presentat un prototip de coixí intel·ligent per evitar l’aparició de nafres a les persones que van amb cadira de rodes. Aquest coixí  disposa de 8 àrees diferents per tal d’aconseguir que el reg sanguini arribi a tot arreu i permet duplicar la quantitat d’hores en que es pot estar assegut sense risc de patir úlceres per pressió. El prototip s’ha presentat ara, després de 2 anys d’investigacions, i encara no té data per sortir a la venda.

Hi altres models de coixí al mercat i cap d’ells és 100% efectiu, però sembla que, mica en mica, ens anem acostant a aquest objectiu.

D’altra banda, s’ha obert la segona edició dels “Smart Accesibility Awards”, de la Fundació Vodafone. Aquests premis s’atorguen a desenvolupadors d’aplicacions que apropin la tecnologia a la gent gran o persones amb discapacitat. Hi ha quatre categories:

  1. Social Participation: aplicacions que acostin les noves tecnologies a la persona usuària.
  2. Independent Living: aplicacions que proporcionin una major autonomia a persones amb alguna minusvalidesa.
  3. Mobility: aplicacions que facilitin la mobilitat en transport públic o privat de qualsevol persona.
  4. Wellbeing: aplicacions que ajudin a sentir-se millor.

Help Talk” va ser una de les guanyadores de l’any passat (categoria Wellbeing). Aquesta aplicació està pensada per persones amb problemes de parla o comunicació, però també per a persones que pateixen Alzheimer i/o alguna demència.

Funciona amb dispositius Android i es gratuïta.

Us recordem que a DIXIT varem fer un dossier d’aplicacions d’àmbit social per a mòbils i que podeu consultar-lo aquí.

Deixa un comentari