Productes dels centres de documentació de Benestar Social i Família

El Departament de Benestar Social i Família disposa de tres centres de documentació que us poden ser d’utilitat a l’hora de cercar informació:

En aquesta entrada us donem a conèixer alguns dels diversos productes documentals que elabora periòdicament cada centre.

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Al nostre centre disposem de diversos productes, dels quals us en recomanem dos:

  • Dossiers temàtics: són dossiers temàtics realitzats periòdicament sobre temes d’actualitat. Inclouen tot tipus de documentació i recursos sobre una temàtica concreta, com referències bibliogràfiques, articles, normatives o enllaços a webs d’interès. L’últim que hem elaborat ha estat el d’ Educació en el lleure
  • Selecció de novetats bibliogràfiques: és una selecció bimestral de les publicacions més destacades dels tres centres DIXIT. També inclou els darrers dossiers temàtics elaborats i una selecció dels últims números rebuts de les publicacions periòdiques disponibles als centres. Fa unes setmanes varem publicar el primer.

Centre de Documentació de l’Institut Català de les Dones

El seu catàleg de productes documentals és molt ampli. Us posem dos exemples:

  • Reculls temàtics: és una selecció de recursos documentals que comprèn una mostra representativa de referències bàsiques i actuals sobre el tema de cada recull.
    L’últim realitzat és “Dones i lleure” (juliol-agost de 2012).

Centre de Documentació Juvenil

En aquest cas us destaquem dos dels productes que podeu trobar-hi:

  • Dossiers de premsa: conté una selecció de les notícies relacionades amb el món dels joves publicades a la premsa durant un període de temps determinat i sobre un tema concret.
  • Dossiers temàtics: és una selecció de la documentació disponible al Centre de Documentació Juvenil, a la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat, al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya i de recursos disponibles a la xarxa sobre un determinat tema. L’últim que han elaborat (juny de 2012) és el que tracta la Transició escola treball en persones amb perfil poc qualificat.

Deixa un comentari