Catàlegs de biblioteques

Una bona manera per saber si el document que busqueu està disponible o no a una biblioteca és consultant el seu catàleg.

El fons bibliogràfic de DIXIT es pot consultar des del catàleg de les Biblioteques Especialitzades de Generalitat (BEG), que inclou el fons de 35 biblioteques especialitzades i centres de documentació.

Quan cerqueu un document, podeu escollir a quina de les 35 biblioteques voleu buscar-lo, a més de cercar a partir del títol, l’autor, la matèria o la paraula clau, entre d’altres. Podeu consultar aquest breu manual d’ús (pdf) per tal d’optimitzar la vostra cerca.

A part del catàleg de les BEG, n’hi ha d’altres que també us poden fer servei:

Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals: És el catàleg de la Diputació de Barcelona que inclou alguns serveis com els audiollibres en format mp3 o l’opció “Pregunta a la biblioteca”. També disposa d’accés a bases de dades com PressDisplay, que ofereix una selecció de la premsa diària.

Argus. Catàleg de les Biblioteques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre: És el catàleg de la Generalitat de Catalunya que disposa de recursos en línia i serveis diversos.

Un altre dels recursos en línia interessants al qual podeu accedir amb el carnet de biblioteques és Quiosc.cat, on podeu trobar-hi  i consultar revistes com ara Estris, Escola, Guix o Viure en Família.

– Finalment,  per a cerques més exhaustives o científiques també podeu consultar el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya, que integra 4 milions de títols i dóna accés a 9 milions de documents físics de més de 170 biblioteques universitàries de tot Catalunya.

Deixa un comentari