Eureca! i recursos en línia

Si a l’últim post us parlàvem dels catàlegs de les biblioteques, avui volem seguir mostrant-vos més recursos que us poden ser d’utilitat.

Eureca! és un cercador d’Internet promogut pel Departament de Cultura que permet accedir a la informació continguda en els dipòsits o col·leccions digitals de Catalunya. Incorpora diverses col·leccions, entre les quals destaquem:

–          RACO Revistes catalanes en accés obert: És un repositori des del qual es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.

–          Tesis Doctorals en Xarxa (TDX): Consisteix en un repositori cooperatiu que conté, en format digital, tesis doctorals de les universitats de Catalunya i d’altres comunitats autònomes. La consulta de les tesis és d’accés lliure i permet fer cerques a text complet.

–          Recercat: És un dipòsit cooperatiu de documents digitals que inclou la literatura de recerca de les universitats i dels centres d’investigació de Catalunya. S’hi inclouen articles no publicats (preprints), comunicacions a congressos, informes de recerca, working papers, projectes de final de carrera, etc.

A Eureca també es poden trobar altres recursos d’interès per al nostre àmbit, com ara Memoro, el banc de la memòria que posa a disposició de tothom els records transmesos per part de les persones grans.

Finalment, un altre portal interessant és DIALNET, una base de dades que integra recursos (revista, llibres i tesis) i facilita l’accés a text complet. S’hi buiden unes 7.000 revistes i aquest recurs us serà molt útil a l’hora de cercar articles sobre algun tema concret.

Deixa un comentari