Vols ajudar a millorar la comprensió lectora dels infants? Coneix LEXCIT

La Fundació Jaume Bofill inicia novament el programa LEXCIT, Lectura per a l’èxit educatiu. L’objectiu és buscar voluntaris per a què un cop per setmana es reuneixin amb alumnes de primària per millorar així la comprensió lectora dels infants. Els textos es trien conjuntament a partir dels gustos i interessos del nen o nena, fent-ne així una experiència divertida i efectiva.

Qui pot ser voluntari? Doncs tothom. Només cal saber llegir correctament en català, ser responsable i tenir ganes de tirar-ho endavant.  A canvi obtindreu una gran experiència, com és la d’acompanyar un infant en els seus progressos amb la lectura i poder disposar de materials complementaris i una formació inicial. Les sessions de lectura es fan al centre educatiu de l’infant. Podeu veure la llista completa a la web de lectura.cat.

El curs passat, que va ser el primer any que es va fer, 10 escoles catalanes van donar suport a 200 alumnes de quart de primària. L’objectiu d’aquest programa és poder augmentar cada any el nombre de centres, alumnes i voluntaris. Les dades del curs 2011/2012 eren:

  • El 50% del voluntariat tenia menys de 25 anys i el 14% més de 65
  • El 96% del voluntariat va considerar-ho una experiència bona o molt bona
  • Es van incorporar lectures en pantalla (amb ordinador)
  • L’èxit va ser el 1×1: cada infant un voluntari, cada voluntari un infant
  • Va créixer l’interès per la lectura en un 30%
  • El 85% de les famílies va considerar que el seu fill/a havia tingut més ganes de llegir i el 94% va opinar que llegia millor

Us animeu a participar? És ben fàcil! Podeu entrar al web i emplenar el formulari. O també podeu escriure un correu electrònic a: voluntaris.lectura@jbofill.cat

Deixa un comentari