Tractem-los bé

El maltractament a la gent gran és un problema que existeix, però que és poc conegut i del que no hi ha massa dades.

Avui volem parlar-vos d’una campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran promoguda per diverses administracions.

Porta per nom Tracta’m bé i té un triple objectiu:

  • Prevenir maltractaments
  • Sensibilitzar la població sobre els diferents tipus d’abús que poden patir les persones d’edat avançada
  • Promoure el respecte cap a un dels sectors de la població més vulnerables

Han dut a terme diverses actuacions des de que es va iniciar la campanya, com ara publicar relats d’aquest àmbit temàtic, distribuir material imprès per a tota la comarca i obrir un perfil a diferents xarxes socials com Facebook. També es vol iniciar un cicle de xerrades informatives sobre mesures d’autoprotecció i projectes que impliquin la participació d’infants i joves.

Una de les novetats de la campanya per aquesta temporada és la creació d’un grup de teatre per a persones grans.

Aquest any a DIXIT hem tractat aquest tema. Amb el títol “Els maltractaments a les persones grans, una realitat social de primer ordre en la nostra societat”, la conferència va anar a càrrec de Mercè Tabueña, psicòloga i professora de Treball Social a la Universitat de Barcelona. Es va realitzar el mes de febrer al centre de Barcelona i es va repetir la setmana passada al de  Vic.

La conferència va tractar sobre l’alta incidència dels maltractaments a la gent gran i l’atenció que han de prestar els professionals per abordar-los en tots els nivells.

Podeu veure el vídeo de la conferència a l’apartat de DIXIT TV del nostre portal

Deixa un comentari