Intel·ligència emocional

Heu sentit a parlar algun cop de la intel·ligència emocional? Segurament sí: és la que gestiona les nostres emocions per tal de que es transmetin cap als altres.

Aquest concepte és molt ampli i hi entren molts factors, com ara comunicar-se amb els altres, tenir confiança en un mateix, saber superar-se, tenir empatia cap als altres, capacitat d’adaptació als canvis, etc.

A DIXIT hem preparat per a aquest mes d’octubre un dossier temàtic sobre educació i intel·ligència emocional. Podeu consultar-lo aquí.

Si cerqueu en el fons dels nostres centres trobareu molts documents relacionats amb l’estudi d’aquest tipus d’intel·ligència. Un d’ells és aquest que us recomanem i que està enfocat des de l’àmbit educatiu:

El seu títol és “Com educar les emocions?: la intel·ligència emocional en la infància i l’adolescència” i està editat per l’Hospital Sant Joan de Déu aquest any 2012. Pertany a la col·lecció Faros i podeu consultar-lo en línia a través d’aquest enllaç.

L’objectiu d’aquesta publicació és presentar un concepte actual de les emocions i explicar com s’ha passat de la intel·ligència emocional a l’educació emocional, així com el paper que tenen les famílies en l’educació formal.

Al nostre centre de documentació també tenim revistes amb articles que en parlen. Un exemple és aquest segon document que us presentem:

Educació emocional: una proposta per al desenvolupament de competències per a la vida”.

L’autor és Rafael Bisquerra i es va publicar a la Revista catalana de pedagogia ara fa uns anys, tot i que segueix tenint uns continguts molt vigents.

Recordeu que totes les publicacions es poden consultar i agafar en préstec als centres DIXIT!

Deixa un comentari