Sabeu com funcionen els RSS?

Pot ser que hagueu sentit a parlar alguna vegada dels RSS (abreviació de Really Simple Syndicatio). O que hagueu vist el seu símbol:

Però què són? Per a què serveixen?

Explicat ras i curt és una tecnologia que permet que es pugui accedir als continguts d’una pàgina web cada vegada que s’actualitzen sense haver d’entrar-hi cada vegada.

Per exemple, si us interessa seguir un bloc teniu dues opcions: entrar-hi cada dia per a veure si hi ha nous continguts o bé subscriure-us als continguts.

Si es només un bloc no hi ha cap problema. Però, i si voleu seguir 15 pàgines web o blocs? I si, a més, voleu estar al dia dels titulars de diversos diaris?

La informació que es publica a Internet és gairebé infinita i no para d’augmentar (se’n diu “infoxicació”: rebem més del que podem absorbir) i és per això que us pot anar molt bé disposar d’un lector de RSS. En comptes d’entrar cada dia a moltes pàgines diferents, el lector seleccionarà els continguts directament.

I d’on podeu treure un lector RSS? Doncs dependrà de vosaltres triar un sistema o un altre. Hi ha tres grans grups:

  • Els que s’instal·len a l’ordinador: el sistema va “xuclant” la informació. És com l’Outlook: el teniu instal·lat a l’ordinador i, si està obert, aneu rebent la informació (correus en el cas de l’Outlook). Un exemple d’aquesta tipologia és FeedReader.
  • Els lectors en línia: són semblants a l’anterior però, en comptes de descarregar-se a l’ordinador, ho podeu consultar en línia (ideal per si es viatja o es canvia sovint d’ordinador). Alguns exemples coneguts són Netvibes i Google Reader.
  • Lectors que s’instal·len al navegador web: des de la mateixa barra del navegador es poden consultar els diferents continguts als quals us heu subscrit.

Finalment, dir-vos que DIXIT permet la subscripció diferenciada a les notícies de cada un dels àmbits temàtics que tenim al portal. Aquí trobareu més informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s