La importància dels jocs socials

El portal Xarxanet ha recollit diverses fires sobre jocs socials – pensats per jugar en grup i per transmetre els seus valors- que s’organitzen a Catalunya aquesta tardor i de les quals també ens en fem ressò avui al bloc. Són jocs diferents i solidaris que podreu trobar als següents esdeveniments:

  • La 2a edició del Festival de jocs populars i tradicionals “Què t’hi jugues?” està organitzat per l’Associació Cultural Xankikipugui i té com a objectiu recuperar el carrer com a espai de joc. L’acte tindrà lloc el 17 de novembre al Parc del Clot de Barcelona i també comptarà amb una exposició de jocs tradicionals a l’Orfeó Martinenc.
  • La Plataforma per la Llengua celebra, des de fa gairebé 10 anys, la Festa per al joc i la joguina en català. Per a l’edició d’aquest any, que tindrà lloc el proper 1 de desembre a l’Arc de Triomf de Barcelona, els hi calen voluntaris. Us hi animeu?
  • La Fira del Joc, a Tona, se celebrarà el 2 de desembre. Allà podeu trobar-hi un munt de jocs i activitats, sobretot col·laboratius per jugar en grup i sense haver de competir. Dins de la Fira es celebrarà també la 2a edició de “Jocs per a l’Alzheimer”, on es podrà jugar a diferents jocs de paraules per tal de mantenir les nostres neurones actives (organitzat per Alzheimer Catalunya).
  • A Barcelona els dies 8 i 9 de desembre es portaran a terme les jornades “Ayudar jugando”, on s’hi podran aprendre diferents jocs. A més, es tracta d’un projecte solidari i a través de la botiga benèfica i la subhasta que es celebrarà es podran recaptar diners per a les persones que més ho necessiten.

També hi ha diverses entitats que organitzen periòdicament activitats al voltant del joc. Un exemple és la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts o la LudoTecla, de la Biblioteca Central Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari