Cada cop és més habitual disposar d’un smartphone (mòbil intel·ligent) amb diverses aplicacions instal·lades. De fet, un 71% de les persones usuàries amb Internet al mòbil es descarreguen aplicacions, el que suposa un total de 12 milions d’usuaris actius a Espanya. Una altra dada a tenir en compte és que actualment es descarreguen 2,7 milions d’aplicacions cada dia (Font: The App Date).
Però d’aplicacions n’hi ha de molts tipus. Algunes ens serveixen per estar al dia de les notícies i d’altres per saber quin és el trajecte més curt entre dos punts d’una ciutat. N’hi ha de transports, de salut, meteorològiques, jocs, gestió del temps i fins i tot per saber on hi ha el lavabo públic més proper o per calcular la quantitat d’aigua que hem de beure cada dia. Sembla que tot està inventat, però cada dia la xarxa ens sorprèn amb novetats.
A DIXIT, com a centre de documentació especialitzat en serveis socials, ja varem elaborar fa uns mesos un dossier temàtic que recollia algunes aplicacions d’àmbit social. Ara reprenem la tasca i oferim la segona part del dossier, amb més aplicacions que poden ser d’utilitat per als professionals dels serveis socials.
Avui al bloc us en mostrem un parell, però si voleu veure el dossier sencer el trobareu al nostre portal.
.
Dissenyada per a guiar a persones amb ceguesa, sordesa o amb limitacions de mobilitat o cognitives per dins d’una ciutat. Actualment està disponible per a Barcelona, Madrid i Roma i es preveu ampliar properament a més ciutats. Permet seleccionar si es va a peu o bé en transport públic.
.
..
Aplicació de mòbil pensada per ajudar a les persones amb dificultats de comunicació. A través de les imatges que surten a la pantalla es poden construir frases que permeten expressar què es vol dir. L’aplicació ho llegeix i fa la petició de manera oral.
.
.
.
Si coneixeu d’altres aplicacions d’àmbit social podeu compartir-les amb nosaltres a través d’un comentari al nostre Facebook.