Banc dels Aliments

La Fundació Banc dels Aliments és una fundació benèfica privada, independent i sense ànim de lucre que treballa per lluitar contra la fam. El seu objectiu és evitar que els aliments es malbaratin i fer-los arribar a les persones del nostre entorn que passen fam.

Cada vegada hi ha més gent que necessita aliments bàsics i, poc a poc, les empreses alimentàries i les grans superfícies prenen més consciència sobre la importància de fer una bona gestió d’aquests excedents per tal que es puguin aprofitar. De fet, s’estan portant a terme diverses iniciatives arreu de Catalunya amb aquest objectiu.

Ja s’ha donat a conèixer la campanya per al “Gran Recapte d’Aliments a Catalunya”, que es durà a terme entre els dies 30 de novembre i 1 de desembre als diferents mercats i supermercats de Catalunya.

En aquesta campanya hi participen més de 700 locals i permet que es puguin recollir aliments des dels mateixos supermercats on les persones acostumen a fer la compra. L’any passat va superar la xifra de 700 tones.

La Fundació, que fa mig any va celebrar el seu 25è aniversari, també porta a terme altres campanyes com, per exemple, la conscienciació de la pobresa propera a més de 100 escoles catalanes on s’hi recullen unes 47 tones d’aliments cada any; o la que s’ha realitzat fa poc impulsada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): “Mou-te contra la fam i la pobresa”.

Si voleu conèixer els diferents projectes i programes, podeu fer-ho aquí.

Deixa un comentari