Eliminació de la violència envers les dones

Ahir va ser el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Aquest dia es va aprovar per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1999 per iniciativa de la República Dominicana i amb el suport de 60 països més. Es celebra el dia 25 de novembre en memòria de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Per al moviment popular i feminista d’aquest país aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.

A continuació, us oferim el manifest que han realitzat aquest any diverses institucions:

Manifest 25 de novembre de 2012 – Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

D’altra banda, l’Institut Català de les Dones (ICD) ha organitzat, com ja va fer l’any passat, un concurs de microrelats: “420 caràcters per a unes relacions en igualtat”

´

Al concurs hi ha participat més de 150 persones i els guanyadors han estat els següents microrelats:

Primer premi: Alliberament, de Patrícia Soley-Beltran

“Entra sola Ariadna al laberint, s’amistança al Minotaure i plegats perden el fil”.

Segon premi: Jugaven a ser grans, de Rosa M. Roque Forcat:

“Jugaven a ser grans: Ella planxava les camises i ell, mentrestant, fullejava el diari. De seguida, però es va aixecar i va anar a mirar si la nina s’havia despertat, li va semblar que no i va preparar un suc per ells dos. Van seure plegats. I, en acabar, ell es va aixecar i va anar a planxar les camises i ella, mentrestant, fullejava el diari. De seguida, però es va aixecar i va a anar a mirar si la nina s’havia despertat, li va semblar que sí”.

Tercer premi, de Irmina Merino Vidal:

“En Cupido ara du texans. Li agrada veure com les parelles que ha ajuntat s’estimen. Però, també veu les que ja no s’estimen on la paraula respecte s’ha perdut. La seva nova missió és fer de l’amor una feliç aventura, més enllà de la química de l’inici. Convertir el viatge en un paradís de comprensió i respecte sense patiment. Estimant-se. Potser en Cupido no existeix. Segurament ell siguem tu i jo”.

Finalment, us presentem diversos recursos vinculats a la lluita per eradicar la violència exercida contra les dones:

–          Dona, defensa’t de la violència

–          Dones del nord, dones del sud

–          Comisión para la investigación de malos tratos a mujeres

–          Educar en igualdad

–          End Violence against woman

–          Programa de Teleasistencia móvil para las víctimas de la violencia de género

Deixa un comentari