Dies internacionals del voluntariat, les persones amb discapacitat i la lluita contra la Sida

Els darrers dies s’han celebrat diversos dies internacionals vinculats als serveis socials.

Comencem per aquest dimecres dia 5 de desembre que es commemora el Dia Internacional del Voluntariat.

Aquesta celebració va néixer l’any 1985 a iniciativa de l’Assemblea General de les Nacions Unides per tal de reconèixer el compromís de les persones voluntàries.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) agrupa 300 entitats amb més de 47.000 persones voluntàries a Catalunya que cada dia ajuden a fer d’aquest món un lloc millor per viure i conviure.

Vinculades a aquest dia, la FCVS ha organitzat diverses activitats arreu de Catalunya.

Com a iniciativa curiosa, cal destacar que des de Xarxanet han fet un recull de cançons per intentar crear una “banda sonora” del voluntariat, que està disponible a Spotify.

Vinculat amb aquest dia internacional, el proper 11 de desembre es lliuraran els Premis Voluntariat, que aquest any arriben a la 20a edició. Aquests guardons s’organitzen en quatre modalitats:

–          Projectes d’àmbit nacional (dotació de 12.000 €)

–          Projectes d’àmbit local i comarcal (dotació de 8.000 €)

–          Premi Eliseu Colomer (dotació de 6.000 €)

–          Premi de votació popular (dotació de 6.000 €)

.
Aquí podeu trobar més informació de l’acte.

.
Una altra data important és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar el 3 de desembre per part de les diverses entitats que treballen per a la seva inclusió amb actes arreu de l’estat. És un dia creat per sensibilitzar l’opinió pública sobre la discapacitat i promoure la integració del col·lectiu, que suma més 500 milions de persones arreu del món.

Finalment, tampoc cal oblidar que l’1 de desembre va ser el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. També es van realitzar diversos actes, però en aquest cas volem destacar la feina feta pel centre de documentació de Sida Studi, que recull, elabora i difon documentació i recursos especialitzats com per exemple el monogràfic “30 anys de VIH/Sida en 100 notícies

Deixa un comentari