Un Nadal per a tothom

Quan s’acosten les festes nadalenques són moltes les entitats que inicien campanyes per recollir joguines o ajudar als qui més ho necessiten. Avui us en mostrem uns quants exemples.

Creu Roja Joventut ha iniciat, com cada any des de 1992, la campanya “Apropa’ns a la il·lusió. Un gest, una joguina!” a la qual hi col·labora la Generalitat de Catalunya i hi participen moltes entitats de diversos punts del territori.

Aquesta campanya té com a principals objectius la sensibilització dels infants i adults envers l’educació a través del joc i que cap infant es quedi sense joguets. Es pot participar donant una joguina o mitjançant una aportació econòmica. Aquí teniu el llistat amb les entitats que hi participen. Algunes, com la Universitat de Barcelona, a més habiliten un punt de recollida.

A nivell local també són molts els ajuntaments que han iniciat accions de recollida de joguines. Alguns exemples: Badalona (Nadal solidari – cap nen sense joguina), Sant Boi (Apadrinament solidari de cartes de Reis), Tarragona (Campanya de recollida de joguines i roba per a nens i nenes) o Girona (Aquest Nadal, cap nen sense joguina).

Destacar també les que van en benefici dels infants hospitalitzats, com ara la realitzada pel Real Club Tennis Barcelona o Ràdio Barcelona.

Seguint amb les joguines, L’Institut Català de les Dones participa amb la campanya “Juga per la igualtat” , que té per objectiu fomentar els jocs i joguines no discriminatòries i la transmissió de valors. També podeu trobar més informació al recull temàtic “Jocs, joguines i lleure no sexista”.

Més enllà dels joguets també podem trobar altres propostes interessants per aquest Nadal. Des de Xarxarnet n’han fet un recull (Nadal Solidari 2012) del qual en volem destacar la Fira Solidària de Nadal organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i la selecció de regals i paneres solidàries.

Capsetes solidàries de lObra social Sant Joan de Déu

One Comment Add yours

Deixa un comentari