WorldCoo: una nova plataforma de crowdfunding

El crowdfunding és cada cop més present a la nostra societat. Potser pel nom no sabeu a què ens referim, però us ho expliquem amb dues línies: crowdfunding és una forma de finançar un projecte entre tothom qui vulgui a través de microdonacions.

El passat mes de novembre a DIXIT vam fer una conferència: “Crowdfunding: el microfinançament col·lectiu en els projectes socials” a la qual varem convidar a tres entitats per a que ens expliquessin les seves experiències: REIR – Recursos Educatius per l’Infància en Risc, Amics de la gent gran i Arrels Fundació.

Avui recuperem el tema per presentar-vos una nova plataforma acabada d’estrenar: WorldCoo. En aquest cas, es tracta d’una iniciativa solidària que ha nascut a Catalunya i que està íntegrament en anglès perquè té una vocació internacional.

La plataforma s’ocupa de buscar projectes de desenvolupament sostenible recolzats per alguna ONG -per tal de gestionar-ho amb eficiència- i un cop publicats al web, ja es poden començar les donacions. El donatiu mínim és de 5 euros.

A més, com a novetat, WorldCoo també permet que les grans empreses puguin col·laborar-hi i així augmentar la seva Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

De les moltes plataformes actualment actives, alguns exemples són els següents:

Verkami

Lanzanos

Goteo

Miaportación

Hazloposible

Teaming

Les microdonacions permeten que molts projectes socials puguin tirar endavant amb l’ajuda de tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s