WorldCoo: una nova plataforma de crowdfunding

El crowdfunding és cada cop més present a la nostra societat. Potser pel nom no sabeu a què ens referim, però us ho expliquem amb dues línies: crowdfunding és una forma de finançar un projecte entre tothom qui vulgui a través de microdonacions.

El passat mes de novembre a DIXIT vam fer una conferència: “Crowdfunding: el microfinançament col·lectiu en els projectes socials” a la qual varem convidar a tres entitats per a que ens expliquessin les seves experiències: REIR – Recursos Educatius per l’Infància en Risc, Amics de la gent gran i Arrels Fundació.

Avui recuperem el tema per presentar-vos una nova plataforma acabada d’estrenar: WorldCoo. En aquest cas, es tracta d’una iniciativa solidària que ha nascut a Catalunya i que està íntegrament en anglès perquè té una vocació internacional.

La plataforma s’ocupa de buscar projectes de desenvolupament sostenible recolzats per alguna ONG -per tal de gestionar-ho amb eficiència- i un cop publicats al web, ja es poden començar les donacions. El donatiu mínim és de 5 euros.

A més, com a novetat, WorldCoo també permet que les grans empreses puguin col·laborar-hi i així augmentar la seva Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

De les moltes plataformes actualment actives, alguns exemples són els següents:

Verkami

Lanzanos

Goteo

Miaportación

Hazloposible

Teaming

Les microdonacions permeten que molts projectes socials puguin tirar endavant amb l’ajuda de tothom.

Deixa un comentari