Joves connectats a la fotografia

Fa uns dies es va donar a conèixer el veredicte del XIII Fotoconcurs organitzat pel Carnet Jove, en el qual hi han participat 781 persones d’entre 15 i 28 anys que han presentat un total de 2.164 fotografies.

15 joves han estat guardonats per les seves instantànies presentades en les diferents categories del popular concurs de fotografia: oficial (temàtica lliure), viatges, social, natural, retrats i fotos instantànies.

La imatge guanyadora del primer premi ha estat “Observant el camí” de Montserrat Balañà:

Aquesta és la premiada en Temàtica Social, que es titula “Sota el cel” i és de Marta Bosquet Muncunill:

I ja que parlem de fotografia i el Carnet Jove, recordem que fa poc també s’ha resolt la V Beca Carnet Jove Connecta’t a la Fotografia, que a l’edició de 2012 ha comptat amb 113.501 participants. Aquestes beques estan impulsades des de l’Agència Catalana de la Joventut per reforçar la vessant social i participativa del carnet, que inclou propostes per ajudar als joves a accedir al món professional, fomentar la interrelació entre la gent jove, la mobilitat internacional i potenciar la creativitat i l’accés a la cultura.

El beneficiari escollit ha estat Josep Subiranas Molist amb el reportatge fotogràfic titulat “Egipte futurs incerts”, un reportatge sobre la revolució política que va fer canviar el règim de Hosni Mubarak a Egipte, que li permetrà realitzar pràctiques en el departament de fotografia del diari La Vanguardia durant un any.

També destaquem les fotografies de Paola Lai, que ha estat la primera finalista, amb el reportatge “Les cares de la crisi” que ofereix la seva visió de les famílies afectades per la crisi hipotecària.

Deixa un comentari