Estrenem nova plataforma per consultar el catàleg

Les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya (BEG) estrenen una nova plataforma per consultar el seu fons bibliogràfic, en la qual estan integrats els centres DIXIT.

El Departament de Cultura ha liderat la posada en marxa d’aquest nou programari de gestió bibliotecària que utilitzen ja les biblioteques públiques, universitàries i la Biblioteca de Catalunya.

La nova adreça web de consulta del catàleg és http://catalegbeg.cultura.gencat.cat

Mitjançant una interfície senzilla, el catàleg incorpora diverses millores, permet la consulta de documents per paraula clau, frase, títol o matèria i ofereix suggeriments de millora de la cerca. Una de les novetats és que els usuaris reben avisos automàtics per correu electrònic de venciment de documents en préstec o de l’arribada de documents reservats.

A més, aquesta nova plataforma permet que les persones usuàries puguin realitzar tràmits per Internet com, per exemple:

• Conèixer els documents que es tenen en préstec i la data de retorn.

• Renovar documents en préstec.

• Reservar documents de la biblioteca.

• Crear llistes de documents preferits.

Per fer-ho, cal ser usuari de DIXIT o qualsevol altra biblioteca de les BEG i donar-se d’alta a l’eina.

La interfície de cerca és molt semblant al cercador Google: permet amb una sola paraula o frase poder trobar resultats referents al títol, autor, matèria o editorial.

Com que un tipus de cerca oberta pot donar molts resultats, un cop tenim el llistat, podem acotar la cerca i especificar si volem el document físic o en línia (en cas que existeixi), trobar documents de matèries similars, triar en quin format el volem, data o ubicació de l’exemplar.

Tot i això, si desitgem fer-ho d’una manera més concreta i específica des d’un principi, podem accedir a la cerca avançada:

Des d’aquí podem limitar la cerca (prèviament i no posteriorment com l’anterior tipus de cerca) pels diversos camps que ens interessin i concretar a més en quin format ho volem, en quin idioma, quin any i quina biblioteca.

Aquí teniu un manual en línia i si teniu dubtes, contacteu amb nosaltres i estarem encantats d’ajudar-vos.

Leave a Reply