52 tallats i un tovalló

Avui us parlem d’una iniciativa que neix amb la voluntat de normalitzar el fenomen de la discapacitat i el trastorn mental: 52 tallats i un tovalló

L’objectiu d’aquest projecte és que 52 persones rellevants del nostre país puguin parlar i exposar la seva visió sobre la discapacitat i el trastorn mental d’una manera fresca i directa. Els promotors del projecte són la Fundació Privada Mas Albornà, una entitat sense ànim de lucre dedicada a la integració i normalització social i laboral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental a la comarca de l’Alt Penedès. El significat del nom del projecte és el següent:

– 52: són el repte, el nombre d’entrevistes que es realitzaran i equival a les setmanes que té un any.

– Tallats: símbol d’allò que és quotidià i normal i que és alhora escenari de tertúlies i xerrades.

Tovalló: lloc on apuntes les coses importants que vols recordar quan et trobes en una conversa informal i “de cafeteria” com la que planteja el projecte.

Les persones participants són polítics, experts, empresaris, periodistes o artistes destacats de la vida pública catalana.  Els noms de les persones entrevistades són l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, la periodista Mònica Terribas, el president de CaixaBank Isidre Fainé, la cuinera Carme Ruscalleda, el meteoròleg Tomàs Molina o l’actor Toni Albà, per citar-ne només uns quants (aquí podeu veure la llista sencera).

La primera entrevista es va publicar la setmana passada i va anar a càrrec d’Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya. La podeu veure aquí.

Per acabar us deixem amb el vídeo que resumeix tot el projecte:

Deixa un comentari