Sant Jordi

El 23 d’abril, per Sant Jordi, es celebraran moltíssimes activitats vinculades al món del llibre i la lectura. Des del bloc us en volem mencionar algunes. Esperem que gaudiu de la festa!

Per començar, anunciar-vos que hem publicat un nou dossier temàtic amb novetats bibliogràfiques d’àmbit social. En aquest cas excepcional –i al tractar-se de llibres nous-, les obres seleccionades no pertanyen a la nostra col·lecció.

I seguint en l’àmbit lector, el dilluns 22 d’abril comencen les Revetlles de Sant Jordi!

Moltes biblioteques de Catalunya celebraran el que s’ha anomenat “primera Revetlla de Sant Jordi”. Els centres participants dinamitzaran i mobilitzaran el seu entorn per tal de gaudir d’una festa amb actes diversos vinculats al món del llibre. Per poder dur a terme aquesta activitat, les biblioteques estaran obertes fins a les 22h.

Podeu trobar més informació i veure totes les biblioteques participants aquí.

Hi ha diversos edificis i entitats que fan portes obertes, com per exemple, el TERMCAT, Centre de Terminologia. A part de poder visitar-lo, i haurà una exposició i distribució gratuïta de publicacions terminològiques del centre.

Una altra iniciativa que s’inicia el dia 23 d’abril és “Llibres al Replà”, bloc sobre literatura infantil i juvenil que un col·lectiu d’autors i especialistes en el tema estan enllestint.

A Barcelona s’hi concentraran una gran quantitat d’activitats com, per exemple, les del barri del Raval.

Des de Xarxanet també han fet un recull amb diverses propostes per passar un Sant Jordi més solidari. Aquí us en seleccionem un parell:

Recicla cultura” és una iniciativa de la Fundació Servei Solidari que recull llibres de segona mà per tal que altres persones puguin adquirir-los a un preu simbòlic durant la diada de Sant Jordi.

Amb els diners recollits es finançaran cursos d’alfabetització i llegua que l’entitat imparteix a persones nouvingudes per facilitar-ne la seva integració social. És la segona vegada que s’organitza aquesta campanya gràcies a la col·laboració de diferents centres educatius que han posat un punt “Recicla Cultura” a les seves instal·lacions i a la participació d’escriptors i editorials.

Una altra iniciativa molt semblant és la que proposa FEMAREC (Fundació privada per l’atenció, formació i inserció social dels disminuïts psíquics i mentals).

En aquest cas l’objectiu és el mateix: recollir llibres per vendre’ls a un preu simbòlic i després utilitzar la recaptació per fomentar la inserció laboral de persones amb discapacitat (el projecte FemVia Prelaboral). Les publicacions que no es puguin vendre serviran per ampliar la biblioteca de l’entitat, que té la voluntat de fomentar la lectura entre els alumnes de l’entitat.

Deixa un comentari