Dia Internacional de la Família 2013

Aquest dimecres és el Dia Internacional de la Família. Es celebra el dia 15 de maig des de fa 20 anys, instaurat per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb l’objectiu de disposar d’un dia en el que s’intentés prendre consciència de tot el que envolta la família, des dels diferents problemes que s’hi originen fins a les solucions que s’hi poden oferir.

Com cada any, la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família celebra aquesta jornada amb un acte, que presidirà la consellera Neus Munté i que tindrà lloc al Palau Pedralbes de Barcelona. L’acte estarà conduit per la periodista Lídia Heredia i hi participarà el director de cinema Ramon Térmens, que projectarà petits fragments de pel·lícules clàssiques on la família hi juga un paper important.

El lema d’enguany és “Les famílies en xarxa”, que convida a reflexionar sobre el significat de la fortalesa de la família i de la comunitat com a factor de protecció i signe de suport mutu, posant en valor la importància dels vincles en el si de la unitat familiar i la seva interacció amb l’entorn social. També es vol reconèixer a les diverses entitats i persones que ajuden a les famílies a superar diferents situacions i problemes.

L’autora del cartell d’aquest any és Cristina Losantos:

Al blog vam parlar fa un parell de mesos del recurs “Créixer en família”, espai web del Departament de Benestar Social i Família que ofereix informació per a pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies. Podeu llegir-ho aquí.

Des de DIXIT també hem dedicat diversos dossiers temàtics a temes vinculats amb la família. A continuació us mostrem tres exemples:

.

Educació dels fills

Recull de monografies, articles, institucions, recursos web i normativa per aprofundir en l’educació dels fills. Els recursos web són de caire divulgatiu i pretenen arribar a totes les persones que intervenen en l’educació d’infants i adolescents. També inclou una sèrie d’institucions vinculades a l’educació, tant des de l’àmbit familiar com l’escolar.

.

Avis cangurs

Recull de publicacions, articles, institucions i recursos web sobre les relacions intergeneracionals entre les persones grans i els seus familiars, essent la majoria dels casos recursos que tracten sobre la relació entre avis i néts.

.

Recursos per explicar als infants els nous models familiars

Recull variat de recursos per explicar als infants els nous models familiars: famílies monoparentals, homoparentals, divorciades i adoptives. Aquest recull conté principalment llibres per a infants però també inclou altres recursos d’interès per a pares, mares i educadors/es.

.

I, per últim, destacar aquesta revista que podeu trobar a DIXIT:

Viure en família és una publicació que proporciona informació útil i de qualitat sobre tot allò que interessa a les famílies i a tothom qui viu amb nens i nenes de qualsevol edat, des de l’embaràs fins als 8 anys aproximadament.

En l’últim número publicat (març-abril 2013) hi ha articles sobre comportament entre bessons, lactància, custòdia compartida, etc. No us el perdeu!

.

Leave a Reply