Aplicacions mòbil d’àmbit social

L’ús d’Internet al mòbil no para de créixer. Cada cop són més les persones que consulten Internet des del petit aparell, ja sigui per buscar informació, llegir el correu electrònic o fer ús de les múltiples aplicacions que existeixen.

A DIXIT sempre hem seguit de prop les aplicacions vinculades a l’àmbit social. Fruit d’aquest seguiment n’han sorgit dos dossiers temàtics:

Aquests dossiers consisteixen en un recull d’aplicacions organitzades per àmbits temàtics i que, en general, estan pensades per facilitar l’autonomia, la comunicació i el benestar dels usuaris.

Per ampliar / actualitzar una mica aquests dossiers, avui al blog us en proposem un parell més:

  • Accessibility FAMMA és una aplicació que utilitza la realitat augmentada per geolocalitzar punts propers amb òptimes condicions d’accessibilitat i així evitar les barreres físiques. Disposa de punts localitzats a diverses ciutats espanyoles, com Madrid, València, Saragossa, Còrdova, Sevilla o Múrcia.

  • Happy Geese es va presentar aquest any amb motiu del Dia Mundial de l’Autisme. Es tracta d’una aplicació de vessant lúdica que adapta els jocs clàssics de l’oca i el de les escales.

Actualment a Espanya hi ha més de 15 milions de mòbils intel·ligents (smartphones) i més d’un milió de tauletes i es descarreguen més de 1,4 milions d’aplicacions diàries. I això va a més: de moment s’estima que els usuaris tenen una mitjana de 25 i 28 d’aplicacions al seu dispositiu mòbil.

També cada cop són més les aplicacions pensades pels col·lectius més desfavorits o que s’adapten a les seves necessitats: lectors augmentadors de pantalla, alt contrast per a persones cegues, subtítols per a persones sordes, etc. Podeu llegir més informació aquí: ¿Por qué las aplicaciones móviles deben ser accesibles? on, a més, s’indica que el 99% d’aplicacions no són accessibles.

Deixa un comentari