Recursos per a la joventut

Avui, 12 d’agost, és el Dia Internacional de la Joventut. L’origen de la celebració es remunta a 1996, durant el Fòrum Mundial de la Joventut, i tres anys després d’aquella trobada les Nacions Unides van establir-lo com a Dia Internacional.

Els principals objectius de la jornada són la millora de la participació juvenil a la societat i en la presa de decisions, l’elaboració de polítiques que afavoreixin els seus interessos (educació, feina, salut, etc.) i el desenvolupament de canals de cooperació i comunicació entre entitats.

Des del bloc us recomanem alguns recursos interessants pensats per a aquest col·lectiu:

El Cercador d’instal·lacions juvenils permet buscar cases de colònies o albergs per nombre de places i per ubicació geogràfica. També es pot limitar la cerca segons l’accessibilitat a diferents espais per a persones amb discapacitat física.

Un altre recurs que us presentem és Preinfant, un portal dirigit principalment a adolescents embarassades que ofereix respostes als dubtes més freqüents que puguin sorgir.

Està dividit en tres seccions :

Embarassada? Embarassada! I ara què?: hi ha informació sobre els símptomes d’embaràs, opcions que hi ha o quines sensacions emocionals és possible que es pateixin.

  • Embaràs i part: el propi part, la relació amb la família/amics/parella, com cuidar-se, quins canvis té el cos, etc.
  • Benvingut bebè: qüestions i recursos per fer veure a les adolescents que no estan soles: aprendre a fer de mare, tràmits, necessitats infantils, etc.

També s’hi poden fer consultes de manera privada rebent un assessorament expert personalitzat.

Un tercer recurs interessant, en aquest cas sobre drogues i addiccions, és LaClara.info

En aquest portal podeu trobar-hi informació sobre diferents tipus de drogues (principis actius, efectes immediats i secundaris, etc.). Es tracta d’un projecte impulsat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Subdirecció General de Drogodependències, que té per objectiu reduir el comportament de risc entre els joves.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s