Recursos per a la joventut

Avui, 12 d’agost, és el Dia Internacional de la Joventut. L’origen de la celebració es remunta a 1996, durant el Fòrum Mundial de la Joventut, i tres anys després d’aquella trobada les Nacions Unides van establir-lo com a Dia Internacional.

Els principals objectius de la jornada són la millora de la participació juvenil a la societat i en la presa de decisions, l’elaboració de polítiques que afavoreixin els seus interessos (educació, feina, salut, etc.) i el desenvolupament de canals de cooperació i comunicació entre entitats.

Des del bloc us recomanem alguns recursos interessants pensats per a aquest col·lectiu:

El Cercador d’instal·lacions juvenils permet buscar cases de colònies o albergs per nombre de places i per ubicació geogràfica. També es pot limitar la cerca segons l’accessibilitat a diferents espais per a persones amb discapacitat física.

Un altre recurs que us presentem és Preinfant, un portal dirigit principalment a adolescents embarassades que ofereix respostes als dubtes més freqüents que puguin sorgir.

Està dividit en tres seccions :

Embarassada? Embarassada! I ara què?: hi ha informació sobre els símptomes d’embaràs, opcions que hi ha o quines sensacions emocionals és possible que es pateixin.

  • Embaràs i part: el propi part, la relació amb la família/amics/parella, com cuidar-se, quins canvis té el cos, etc.
  • Benvingut bebè: qüestions i recursos per fer veure a les adolescents que no estan soles: aprendre a fer de mare, tràmits, necessitats infantils, etc.

També s’hi poden fer consultes de manera privada rebent un assessorament expert personalitzat.

Un tercer recurs interessant, en aquest cas sobre drogues i addiccions, és LaClara.info

En aquest portal podeu trobar-hi informació sobre diferents tipus de drogues (principis actius, efectes immediats i secundaris, etc.). Es tracta d’un projecte impulsat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Subdirecció General de Drogodependències, que té per objectiu reduir el comportament de risc entre els joves.

Deixa un comentari