Lectura i infància

Aprofitant que aquesta setmana s’està celebrant a Barcelona la 31a edició de la Setmana del Llibre en català, avui parlarem de temes vinculats a la lectura i la infància.

En primer lloc, us informem que ja ha tornat a sortir -com cada mes de setembre- la crida de voluntariat per a LEXCIT, un projecte de lectura per a l’èxit educatiu.

Aquest programa està promogut per la Fundació “la Caixa”, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és millorar la comprensió lectora dels infants amb l’ajut de voluntaris i voluntàries que vulguin llegir amb ells i una hora a la setmana. L’activitat es fa al centre educatiu de l’infant i s’ofereix a diversos pobles i ciutats de Catalunya.

Podeu trobar més informació del programa al web de www.lectura.cat, on també hi ha recursos educatius per a descarregar-vos, com ara projectes, informes i materials. Alguns exemples són els següents:

.

El mètode definitiu per tenir fills lectors: Consells i receptes miraculoses que garanteixen l’èxit escolar. Amb només 26 pàgines l’autor Joan Carles Girbés ofereix una guia per a fomentar l’hàbit lector entre els infants. Descarregar document (1250 KB)

.

.

.

.-

.Anuari de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura (2012): Cada any s’analitzen les diverses accions que s’han fet sobre la lectura i l’edició a les biblioteques, escoles i llibreries de tot Catalunya. Accés al document.

.

..

.

En segon lloc, la Fundació Escola Cristiana Catalunya també busca persones voluntàries per al projecte “Amb el llibre sota el braç” amb la mateixa finalitat. El perfil requerit és principalment el d’una persona jubilada, per així afavorir les relacions inter-generacionals.

Deixa un comentari