Fotografies plenes de valors

Aquesta setmana al blog us parlem de dues exposicions de fotografies que trobem interessants per compartir. En primer lloc, un festival de fotoperiodisme que s’està celebrant a la Catalunya Nord i, en segon lloc, una exposició que s’acaba d’inaugurar al Palau Robert de Barcelona.

► Visa pour l’image

Cada any es celebra a Rosselló un dels certàmens més importants de fotoperiodisme: Visa pour l’image. Enguany hi participen vuit joves catalans i la seva obra estarà exposada fins al 26 de setembre a la Casa de la Generalitat de Perpinyà, dins del denominat “OFF Festival”, que forma part de Visa pour l’image.

Aquestes obres provenen del concurs Clic’13 de Fotoperiodisme Jove, que és una iniciativa de la Direcció General de Joventut i l’Associació Diomira.

La mostra permet veure les fotografies dels sis finalistes, l’accèssit i la de la guanyadora:

  • Sarai Rua, guanyadora per l’obra “PH UT SUT la història d’una realitat obviada” que tracta sobre els assentaments il·legals al barri del Poblenou, a Barcelona.
  • Raül Clemente, accèssit per “Llibertàries”, sobre el paper de les dones a les mobilitzacions d’Egipte
  • Elsa Colmenero, finalista per “El dret a l’alimentació”
  • Mireia Salgado, finalista per “Quechua, roca en vida”
  • Ulisses Salom, finalista per “La Défense, París, França, 2013”
  • Arianna Giménez, finalista per “Mum is ill”
  • Irene Díaz, finalista per “Senderos”
  • Pablo Gutiérrez, finalista per “Soledat”

Aquí veiem un parell de fotografies (a Facebook en podeu trobar més). La primera correspon al reportatge de Sarai Rua, i la segona és de Elsa Colmenero.

A part de la modalitat fotoperiodística, a Clic’13 també hi ha la modalitat audiovisual. Durant la mostra es va poder veure l’obra guanyadora: “Vanished Memories”, d’Arianna Giménez, que tracta sobre la recuperació de la memòria històrica a l’Estat espanyol.

► Vincles de valor

Vincles de valor. Mares extraordinàries amb fills singulars és una exposició que podeu veure al Palau Robert de Barcelona fins el dia 29 de setembre.

L’autora de les imatges, Ana Calvo, ha volgut mostrar la relació que tenen diverses mares amb els seus fills afectats per paràlisi cerebral. A través de les fotografies podem observar les complicitats que s’estableixen quan una persona no té l’autonomia necessària, quan l’única força és l’amor i la tendresa que es genera. Les obres no mostren només dues persones: la seva gran capacitat emotiva fa que el públic s’adoni que és aquest tipus de vincle el que fa moure el món. Podeu veure el catàleg aquí.

L’exposició està organitzada per ASPACE (Associació de la Paràlisi Cerebral) juntament amb Ana Calvo, una fotògrafa independent que l’any passat va rebre el premi de fotografia digital convocat per l’INICIO de la Universitat de Salamanca.

ASPACE treballa des de 1961 per millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i patologies afins. És una de les entitats de referència a tot l’Estat espanyol en l’abordatge integral d’aquesta patologia.

Deixa un comentari