2 d’octubre: Dia Internacional de l’Educació Social

Aquest dimecres 2 d’octubre es commemora el Dia Internacional de l’Educació Social i des del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ho celebren al llarg de tota la setmana.

Des d’aquest dilluns s’estan realitzant diversos actes ludicofestius arreu de Catalunya, tot i que la majoria es concentraran el dimecres 2 d’octubre. Podeu llegir el programa aquí.

El divendres 4 d’octubre es clouran els actes amb una jornada/trobada professional al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona (UB), amb el títol de “Educació social i ciència”, on es reflexionarà sobre la pràctica professional, la investigació i la comunicació.

En aquest mateix acte, organitzat pel Consejo General de Colegios de Educadoras y Educadores Sociales (CGCEES), EDUSO, la facultat de Pedagogia de la UB i el CEESC, es donarà a conèixer el guanyador/a del II Premi Memorial Toni Julià.

El nom d’aquest concurs és en homenatge a Julià, un dels precursors més importants de la professió a l’estat. Aquesta convocatòria de projectes professionals realitzats per educadores i educadors socials i estudiants d’educació social premia els que es consideren més interessants i innovadors i en facilita la seva futura difusió.

Tota la informació de la programació la podreu seguir a Twitter amb l’etiqueta #SetmanaES

Una altra iniciativa impulsada pel CEESC que aprofitem per destacar-vos el projecte SÈNIORS.

El grup Sèniors, format per educadors i educadores socials que tenen més de 60 anys (alguns encara en actiu), va néixer l’any 2012  amb l’objectiu de transmetre el llegat i el saber de les persones que van impulsar aquesta professió a Catalunya. Aquest equip ofereix principalment dos serveis:

  • Assessorament i mentoratge per a estudiants, professional i entitats. L’objectiu és oferir un assessorament professional i gratuït.
  • Construcció de la Història de l’Educació Social, de la qual han format part.

És, per tant, un interessant espai de participació i intercanvi per poder establir una xarxa professional d’ajuda i suport.

Deixa un comentari