Fem una tapa solidària?

Per tercer any consecutiu es posa en marxa el projecte “Tapa Solidària”, iniciat pels germans Albert i Ferran Adrià.

A partir del dilluns 7 d’octubre, i al llarg de tres mesos, 77 restaurants col·laboradors aportaran 50 cèntims per cada tapa venuda de la seva carta al Casal dels Infants. Aquesta entitat dóna suport a infants, joves i famílies en situació de pobresa i exclusió i destinarà aquests diners a lluitar contra les desigualtats en els barris més desfavorits.

L’acte de presentació es va fer la setmana passada al Restaurant Tickets de Barcelona, amb la presència de quasi tots els restaurants participants.

Es va voler remarcar que des de l’inici del programa, l’any 2011, s’han aconseguit gairebé 40.000 euros, donant així un suport imprescindible a les mares i els nadons de 0 a 3 anys dels barris on actua el Casal dels Infants.

Una de les novetats d’aquest any és un concurs adreçat als clients de les tapes solidàries. El premi principal és en un viatge a Dubai de quatre dies per a dues persones, patrocinat pel grup Wafi (restaurant Seville’s). A més, es sortegen àpats per a dues persones a cada un dels restaurants col·laboradors.

El hashtag per seguir les actualitzacions, comentar i penjar fotografies a Twitter o Instagram és #tapasolidaria.

Finalment, destaquem alguns dels molts projectes que té en marxa el Casal dels Infants:

 • Anem i tornem: dirigit a infants de 3 a 12 anys dels barris Fondo i Raval-Santa Rosa de Santa Coloma de Gramanet. Es dóna suport a l’escolarització i fomenta els hàbits d’higiene, proporcionant coneixements bàsics de salut i assegurant-ne l’atenció bàsica. A les tardes es recullen els infants per a fer activitats de lleure educatiu, reforç escolar, berenar i es fa treball de seguiment amb les famílies.
 • Casal Jove Atlas: dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys del barri del Raval de Barcelona. Fomenta la participació integradora oferint espais on trobar-se. S’hi fan activitats vinculades a la música, l’esport, la informàtica o el teatre. L’objectiu principal és potenciar un espai integrador, multicultural i amb igualtat de gènere.

2 Comments Add yours

 1. María ha dit:

  Estudio integración social en A Coruña y voluntariamente he escogido, junto con mis compañeras de grupo, una investigación sobre los Servicios Sociales en Cataluña. Me adentro por primera vez en la lengua catalana y estoy encantada. Enhorabuena por este proyecto solidario. Saludos desde Galicia!

 2. dixit ha dit:

  Muchas gracias María,
  Si quieres puedes mirar nuestra página web, algunos contenidos estan traducidos al castellano: http://www20.gencat.cat/portal/site/dixit?newLang=es_ES
  Saludos!

Leave a Reply