Concurs pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Institut Català de les Dones (ICD) organitza, un any més, un concurs de microrelats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que serà el proper 25 de novembre.

Aquest concurs literari consisteix en escriure un microrrelat d’un màxim de 420 caràcters que mostri les relacions de parella basades en el respecte i la igualtat. Els relats s’han de compartir a la pàgina de Facebook de l’ICD.

L’objectiu és sensibilitzar contra la violència masclista proposant nous models de relació entre dones i homes que eliminin els estereotips que acostumem a trobar-nos. Els relats han de reflectir situacions que es basin en el respecte mutu, la resolució pacífica de conflictes i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. La data límit per participar-hi és el 17 de novembre.

Vinculat a la commemoració, també destaquem que està disponible el manifest institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que podeu llegir aquí.

El manifest mostra el rebuig per aquest tipus de violència que encara està molt present a la nostra societat. Quan es parla de violència masclista inclou no només la violència física sinó també la psicològica, els abusos sexuals, etc. El denominador comú per a tots ells són les estructures socials i, per això, l’objectiu és lluitar contra un context de desigualtat entre dones i homes. Cal promoure un canvi de mentalitat i, per tant, la importància recau en els joves, oferir-los recursos, materials i experiències per abordar la prevenció de la violència masclista.

Finalment, també cal recordar que la Unitat de Suport a l’Atenció de Víctimes del Departament d’Interior ha publicat un informe amb dades sobre violència masclista del primer semestre de 2013. Hi podreu trobar un recull de dades vinculades a la violència masclista en diferents àmbits, com ara dins la parella o en els matrimonis forçats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s