Serveis d’Informació Juvenil

A Catalunya existeix una xarxa d’informació pensada per la gent jove: es tracta de la Xarxa de Serveis d’Informació Juvenil (SIJ) de Catalunya, un servei que ofereix atenció especialitzada per resoldre qualsevol dubte que pugui tenir una persona jove, sigui de temes tant diversos com formació, salut, turisme, habitatge o feina. En qualsevol dels casos l’anonimat està garantit.

A més, adreçant-s’hi presencialment, en els SIJ s’hi pot trobar expositors, materials de consulta, ordinadors per connectar-se a Internet i molts recursos més, ja que periòdicament s’hi ofereixen tallers i xerrades sobre els temes més demandats. En aquests centres també s’hi poden fer tràmits com sol·licitar ajudes o inscriure-us a la borsa d’habitatge, entre d’altres.

Cada mes publiquen 5 preguntes més corrents que han rebut, acompanyades de la resposta corresponent. Per exemple, les d’aquest mes han estat aquestes:

  • He treballat molt temps en manteniment i estic buscant feina. Em podríeu assessorar?
  • Estaria interessada en marxar fora de Catalunya i d’Espanya per anar a un altre país a treballar durant 2 o 3 setmanes. Em podeu assessorar?
  • M’agradaria fer pràctiques professionals a l’estranger. Quines opcions hi ha?
  • Per què no em truquen per fer entrevistes?
  • Quins tràmits he de seguir per poder fer d’au-pair?

Les respostes i moltes preguntes més les podeu trobar aquí.

Hi ha punts d’informació juvenil per tot Catalunya i la seu central és al carrer Calàbria núm. 147 de Barcelona, que a més és on està ubicat el Centre de Documentació Juvenil.

Aquest centre de documentació que, com DIXIT, forma part de la xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG), té com a objectiu la recollida i classificació i la difusió  de material documental sobre el món juvenil i el seu entorn per a fer-lo consultable a tothom qui ho vulgui. Compta amb 14.000 documents i la majoria es poden agafar en préstec.

Les BEG tenen servei de préstec interbibliotecari i, per tant, si us fa falta un document d’aquest centre també el podeu demanar mitjançant DIXIT.

Alguns dels productes documentals que ofereix el Centre de Documentació Juvenil són:

Per conèixer en detall aquests o altres serveis, podeu consultar el seu web.

Deixa un comentari