15.000 voluntaris participen al Gran Recapte d’Aliments a Catalunya

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya posen en marxa, un any més, la campanya solidària “Gran Recapte d’Aliments a Catalunya”, que tindrà lloc els propers dies 29 i 30 de novembre.

Els Bancs d’Aliments són entitats sense ànim de lucre que treballen per recuperar els excedents alimentaris de les empreses i els redistribueixen gratuïtament entre les persones necessitades. La seva missió és evitar el malbaratament o mal ús dels aliments, lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

La campanya arriba a la seva cinquena edició amb la finalitat de sensibilitzar sobre la realitat de la pobresa al nostre país, i d’afavorir la col·laboració continuada per poder obtenir aliments durant tot l’any.

Principalment es necessiten llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils.

L’edició de 2013 comptarà amb la participació de 15.000 persones voluntàries en més de 1.300 punts de recollida a supermercats i mercats arreu de Catalunya i el seu objectiu és assolir 3.000 tones de menjar. L’any passat es van recollir 2.700 tones (gairebé el doble del que havien previst) i van participar 13.000 voluntaris repartits per més de 200 poblacions i uns 1.100 punts de recollida.

Fer clic a la imatge per veure l’espot

Cares conegudes com els periodistes Carles Francino i Agnès Marquès han participat en l’espot que convida a la participació solidària.

Aquest any el voluntariat en punts de recollida ja està complet, però encara en falten per cobrir els torns de classificació d’aliments. Podeu apuntar-vos clicant aquí.

El recapte del mes de novembre és el més gran, però no és l’únic: al llarg de l’any s’organitzen més campanyes per recollir aliments conjuntament amb altres entitats.

Finalment, també volem fer-nos ressò d’una altra iniciativa de recollida d’aliments organitzada per l’Ajuntament de Badalona. La campanya va començar el dia 16 de novembre i té la particularitat que els ciutadans que aportin un quilo d’aliments rebran a canvi un got reutilitzable amb la imatge del Dimoni, símbol de la ciutat que cada any cremen per les Festes de Maig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s