15.000 voluntaris participen al Gran Recapte d’Aliments a Catalunya

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya posen en marxa, un any més, la campanya solidària “Gran Recapte d’Aliments a Catalunya”, que tindrà lloc els propers dies 29 i 30 de novembre.

Els Bancs d’Aliments són entitats sense ànim de lucre que treballen per recuperar els excedents alimentaris de les empreses i els redistribueixen gratuïtament entre les persones necessitades. La seva missió és evitar el malbaratament o mal ús dels aliments, lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

La campanya arriba a la seva cinquena edició amb la finalitat de sensibilitzar sobre la realitat de la pobresa al nostre país, i d’afavorir la col·laboració continuada per poder obtenir aliments durant tot l’any.

Principalment es necessiten llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils.

L’edició de 2013 comptarà amb la participació de 15.000 persones voluntàries en més de 1.300 punts de recollida a supermercats i mercats arreu de Catalunya i el seu objectiu és assolir 3.000 tones de menjar. L’any passat es van recollir 2.700 tones (gairebé el doble del que havien previst) i van participar 13.000 voluntaris repartits per més de 200 poblacions i uns 1.100 punts de recollida.

Fer clic a la imatge per veure l’espot

Cares conegudes com els periodistes Carles Francino i Agnès Marquès han participat en l’espot que convida a la participació solidària.

Aquest any el voluntariat en punts de recollida ja està complet, però encara en falten per cobrir els torns de classificació d’aliments. Podeu apuntar-vos clicant aquí.

El recapte del mes de novembre és el més gran, però no és l’únic: al llarg de l’any s’organitzen més campanyes per recollir aliments conjuntament amb altres entitats.

Finalment, també volem fer-nos ressò d’una altra iniciativa de recollida d’aliments organitzada per l’Ajuntament de Badalona. La campanya va començar el dia 16 de novembre i té la particularitat que els ciutadans que aportin un quilo d’aliments rebran a canvi un got reutilitzable amb la imatge del Dimoni, símbol de la ciutat que cada any cremen per les Festes de Maig.

Deixa un comentari