Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, que té lloc el dia 1 de desembre, volem compartir amb vosaltres algunes campanyes i materials que poden ser del vostre interès.
En primer lloc, volem parlar-vos de SIDA STUDI, una ONG creada l’any 1987 que treballa en la capacitació de les persones per prevenir el VIH/sida i per reduir l’impacte individual i social del virus en un marc de respecte als Drets Humans.
L’entitat, que disposa d’un centre de documentació especialitzat en la matèria, ha elaborat un recull bibliogràfic de documents d’interès.
Aquest recull engloba 10 documents de diferents tipologies com: curtmetratges, contes infantils, còmics, novel·les, novel·les juvenils, obres generals i pel·lícules. A més, podem trobar-hi articles i guies de lectura.
Destaquem un parell d’exemples (tingueu en compte que aquests dos documents es poden trobar fàcilment a les biblioteques públiques de la vostra població o barri):
Pildoras azules, còmic de Frederik Peeters.
De caire autobiogràfic, l’autor ens explica la seva relació amb una noia i el seu fill, tots dos
amb VIH.
O el clàssic cinematogràfic Philadelphia. L’actor Tom Hanks interpreta un advocat que, malalt de sida, és acomiadat de la feina.
.
.
.
SIDA STUDI també ofereix la següent formació:
- Tallers pensats per a pares, mares, adolescents o persones amb discapacitat psíquica, entra d’altres.
- Cursos per a formadors destinats a professionals que treballen amb joves o persones amb discapacitat psíquica.
- Assessorament adreçat a tothom que ho necessiti.
- Documents i materials de suport per a l’educació sexual i la prevenció del VIH/sida amb determinats col·lectius.
.
I a més a més realitzen tallers i accions de sensibilització adreçats a joves d’entre 14 i 18 anys. Els centres o entitats interessats, poden escriure al centre i demanar més informació.
Una altra entitat que volem destacar és la Fundació Lluita contra la Sida (FLS). Aquesta entitat ha iniciat la campanya “Dóna la teva llum contra la sida” perquè, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, s’il·luminin diferents edificis de la ciutat.
La campanya d’enguany pretén ser més participativa que mai: des del 18 de novembre està disponible una aplicació web per a que tothom qui ho vulgui pugui crear un missatge de llum per donar suport a tres objectius: demostrar que les persones que viuen amb el VIH no estan soles, recordar que no es pot permetre ni una sola infecció més i reclamar suport a la investigació per tal de trobar una solució definitiva.
.
I acabem recordant que també hi ha biblioteques que han aprofitat aquest Dia Mundial per elaborar materials com, per exemple, les Biblioteques de Granollers, que han realitzat una guia i l’han compartit mitjançant la plataforma Issuu:
(Feu clic a la imatge per accedir-hi)