Campanyes de joguines per Nadal

Per fomentar que tots els nens i nenes puguin tenir joguines, quan falta poc per les festes de Nadal s’inicien força campanyes per recollir-ne de noves, no sexistes, no bèl·liques i que fomentin el joc col·lectiu i cooperatiu. Avui us destaquem algunes iniciatives.

Una de les més emblemàtiques a Catalunya és “Cap Nen Sense Joguina”, que des l’any 1967 promou Ràdio Barcelona per distribuir joguets entre els nens i nenes de famílies necessitades o infants malalts que es trobin ingressats a hospitals.

Creu Roja Joventut arriba a la XXI edició de “Cap infant fora de joc, ara jugues tu!”. Aquesta iniciativa preveu recollir 60.000 joguines per repartir a més de 25.000 infants en situació de vulnerabilitat. Per fer-ho possible compta amb un equip voluntari d’unes 1.600 persones que, a més de recollir, organitzen campanyes de sensibilització a diferents entitats. Acceptaran les donacions fins el 5 de gener, que també poden ser econòmiques.

La Universitat de Barcelona ha engegat la setena edició de recollida de joguines, que serà del 16 al 18 de desembre. La campanya, que l’any passat va aplegar 784 joguets, està organitzada pel Comissionat per a Desenvolupament Social i Envelliment i la Fundació Solidaritat UB, en col·laboració amb Creu Roja Joventut.

La majoria de pobles i ciutats de Catalunya també impulsen campanyes. Per exemple a Mataró, l’Ajuntament i la Creu Roja han iniciat el programa “Que no falte de nada” amb l’objectiu d’aconseguir joguines per repartir-les entre 1.500 nens i nenes.

Un altre exemple és Granollers, on el projecte “Un nen una il·lusió”, en recollirà fins el dia 15 de desembre. ADAIP, Associació d’ajuda integració i psicologia, i REIR, Recursos Educatius per la Infància en Risc, són els organitzadors d’aquesta iniciativa que l’any passat va beneficiar uns 300 infants d’entre 0 i 10 anys.

Vinculat a aquestes iniciatives de recollida de joguines, l’Institut Català de les Dones ha posat en marxa la campanya de sensibilització “Juga per la igualtat, que promou la transmissió als infants dels valors de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a través del temps de joc. La doctora en Sociologia, Cristina Sánchez Miret, oferirà la conferència “Jugant a fer-se grans: jugant a fer-se dones i homes” a les biblioteques de Tarragona i Lloret de Mar durant el mes de desembre .

Finalment, us recomanem el dossier temàtic “Jocs, joguines i lleure no sexista”, que és un recull de recursos documentals elaborat pel Centre de Documentació de l’Institut Català de les Dones.

One Comment Add yours

  1. Clara Martínez Fernández ha dit:

    Bon dia:

    Hem poso en contacte amb vosaltres perqué som una agència de comunicació i ens agradaria poder col·laborar amb vosaltres i poder coneixe’ns aviat, tant en campanyes de nadal, com campanyes de joguines, la idea és poder donar-nos a conèixer en aquest sector.

    moltes grpacies

Deixa un comentari