Esgotament professional

El “burnout”, nom pel qual és coneix la síndrome d’esgotament professional, és el tema central del nostre dossier temàtic d’aquest mes. Els dossiers DIXIT són un recull de diversos recursos documentals que ens ajuden a aprofundir en un tema determinat.

Les causes de l’esgotament laboral són múltiples i afecten a moltes professions, tot i que el percentatge més elevat es troba entre les persones que treballen en contacte amb altres persones, com ara les feines vinculades als serveis socials, la sanitat o l’ensenyament.

Dos dels llibres que hi podeu trobar referenciats són els següents:

Manual divulgatiu que tracta de forma rigorosa els costos econòmics i socials que es deriven de la no prevenció de l’estrès laboral. Exposa l’experiència d’algunes empreses espanyoles que constitueixen exemples d’excel·lència en la gestió d’aquest tipus de patologia.

Publicació per als professionals de l’ensenyament que aporta informació i recursos sobre l’avaluació de riscos psicosocials, l’assetjament psicològic laboral- mobbing, l’assetjament escolar – bullying, i el tecnoestrès.

.

A DIXIT també  hem organitzat recentement algunes conferències temàticament pròximes al contingut d’aquest dossier temàtic. Podeu veure els vídeo de les dues conferències fent clic a les imatges:

  • Cuidar i cuidar-se en les professions socials”, que va oferir la professora de l’ensenyament de Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili i supervisora d’equips, Carmina Puig, el passat 23 d’octubre.

  • Reconeixement de les emocions en el procés de cuidar i gestió dels trastorns de conducta“, que van impartir Gerard Batalla i Anna Dergham, psicòlegs de la Fundació Uszheimer el dia 2 d’octubre.

Leave a Reply