Programes de televisió amb contingut social

La setmana passada les televisions van començar la nova temporada i, per això, aprofitem per recomanar-vos alguns programes que tracten temes vinculats als serveis socials:

Tengo once años

En aquest nou programa de La 2 de TVE, una dotzena de nens i nenes que conviuen directament amb la discapacitat –pròpia o de persones properes- expliquen quin és el seu dia a dia.

L’objectiu principal és mostrar un punt de vista fresc i natural sobre la discapacitat, posant l’èmfasi en les experiències, els somnis i el seu punt de vista de la vida. Cada setmana l’espectador coneix la història i l’entorn personal de dos infants: els amics i amigues, els companys d’escola o la família.

Amb ulls de nen

Sense abandonar el punt de vista infantil, TV3 va estrenar “Amb ulls de nen”. Aquest espai reflexiona sobre diferents temes importants com ara els valors, la salut i la malaltia, la diversitat o els diversos models familiars a través de la mirada de diversos nens i nenes i de les seves explicacions, tant plenes d’ingenuïtat com de lucidesa.

Latituds

El Canal 33 va inaugurar una nova temporada d’aquest programa que des de fa anys dóna visibilitat als qui impulsen solucions per lluitar contra la pobresa, les injustícies i les guerres del món.

El primer capítol  del mes de gener va centrar-se en iniciatives veïnals: com grups espontanis de ciutadans anònims s’organitzen per ajudar els seus veïns i per pal·liar la crisi econòmica.

El capítol d’aquesta setmana es titula “Crisi i salut mental” i explica com des de sectors sanitaris s’alerta que la crisi està repercutint en el malestar psíquic de la població i aquest s’està traduint en un augment de consum d’alcohol i d’altres drogues.

Tot un món

Finalment, comença la seva novena temporada de “Tot un món”. Aquest programa de TV3 mostra exemples de persones i realitats que desmenteixen els rumors que corren al voltant de la immigració i que ajuden a trencar tòpics i a desfer estereotips.

La seva finalitat és que l’audiència conegui la realitat que acompanya el dia a dia dels nou veïns, acostant-se a les seves experiències i opinions com la millor manera de demostrar que, en la majoria de casos, allò que hem sentit a dir i que els deixava en una posició desfavorable, no respon a la realitat.

Deixa un comentari