Programes de ràdio amb contingut social

Fa uns dies us parlàvem de programes de televisió amb continguts socials. Avui fem un salt a les ones per parlar de programes de ràdio amb aquesta vessant. Només són una mostra així que si coneixeu més exemples interessants que vulgueu compartir, podeu fer-ho deixant un comentari al nostre Facebook.

Sense afany de lucre

Programa de l’Associació discapacitat visual Catalunya: B1+B2+B3 i emès a Radio Kanal Barcelona (RKB). S’hi tracten temes relacionats amb el tercer sector, fent especial atenció a l’entorn de les persones amb discapacitat. El programa va iniciar fa ben poc una nova temporada i s’emet els dijous de 21 a 23 h.


2 Quarts de Clot

Fa aproximadament un any es va obrir una convocatòria als joves d’entre 16 i 19 anys veïns del barri del Clot de Barcelona. Els escollits van passar un període formatiu i ara tenen el seu propi programa, que repassa l’actualitat tant del barri com de la resta del món.

El programa s’emet a Ràdio Ateneu del Clot gràcies a la col·laboració entre la Fundació Surt i l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Obra Social “la Caixa”.

Si voleu escoltar-l’ho podeu fer-ho quinzenalment els dijous de 19 a 20 h. o en línia.


Catalunya sense barreres


Programa de Ràdio Estel que condueix l’Associació Catalunya sense barreres. Es realitza els dissabtes de 20 a 21 h. i té com a principal objectiu donar veu als col·lectius en risc d’exclusió, sobretot a persones grans, amb discapacitats o amb malaltia mental. Part dels continguts del programa són aportacions voluntàries de persones amb alguna discapacitat o malaltia mental.

A finals de 2011, DIXIT va convidar l’associació perquè ens parlessin de l’obra de teatre que varen dur a terme i que s’inspirava en el programa de ràdio. Podeu veure el vídeo aquí.


L’hora de la gent gran


Es tracta d’un espai setmanal de Mataró Ràdio que repassa l’actualitat i ho combina amb espais de debat i de reflexió dels temes que poden interessar a les persones grans.

S’emet els dijous a les 18 h. i, a posteriori, es poden escoltar també al web del programa. A més, aquesta emissora emet un programa sobre la dona: Amb veu de dona, els divendres a les 15 h.

Deixa un comentari