Recursos sobre drogodependències

Mensualment publiquem un dossier temàtic amb recursos d’interès sobre un tema específic vinculat als serveis socials.

El d’aquest mes tracta sobre les drogodependències i, més concretament, sobre la reinserció i rehabilitació de les persones amb drogodependències i altres addiccions. En aquest recull hi ha diversos recursos com ara pàgines web, publicacions, articles i institucions que expliquen què és la reinserció i quines vies i recursos existeixen.

Algunes de les monografies destacades són:

Pla d’actuació en prevenció sobre drogues 2012-2016:

consum de drogues i problemes associats

El document, editat l’any passat pel Departament de Salut, es presenta com un instrument per prevenir i reduir el consum de drogues i minimitzar els afectes adversos. Podeu consultar-lo en línia en aquest enllaç.

Buenas prácticas para la reinserción sociolaboral

de la población de mujeres ex consumidoras

Aquest llibre, escrit per Violeta Castaño, s’adreça a professionals de la xarxa d’atenció a persones drogodependents per tal de promoure’n la reinserció, principalment en el cas de les dones. També està disponible en línia aquí.
Un altre recurs citat al dossier temàtic, i molt complet, és l’apartat de Drogues al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

La informació està dividida segons si sou professionals del sector o no. Podeu trobar-hi informació sobre el Sistema d’Informació en Prevenció sobre Drogues i Salut Mental, programes i recursos separats per àmbits temàtics o recursos audiovisuals, entre d’altres.

Deixa un comentari