Apps socials amb motiu del Mobile World Congres #MWC14

Aprofitant que aquesta setmana es celebra a Barcelona el Mobile World Congres (#MWC14), al blog us parlem d’algunes iniciatives relacionades amb les noves tecnologies mòbils i els serveis socials.

En primer lloc, i per facilitar la comprensió de la terminologia vinculada, podeu donar un cop d’ull a la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils que ha publicat el Termcat. Algunes de les definicions que s’hi troben són: app, sms, pantalla multitàctil, bluetooth o geolocalització.

En segon lloc, felicitem als guanyadors dels Mobile Learning Awards, que han reconegut 16 iniciatives tecnològiques impulsades des de centres educatius. De tots els projectes guardonats, volem fer menció del 1er premi de “Micronarracions audiovisuals” en la categoria de Formació professional, Ensenyament d’idiomes, artístics, esportius i Educació d’adults. Es tracta de L’educació del futur, un vídeo que mostra el paper inclusiu de la tecnologia davant de la impossibilitat d’atendre les classes presencials del centre per malaltia.

En la mateixa línia, tres adolescents han creat un sistema de seguretat vial per a vianants sordcecs que els hi ha valgut diversos premis i el reconeixement de l’ONCE. Consisteix en un mecanisme de vibració que permet canviar el semàfor de color mitjançant un sensor. Podeu llegir més informació del projecte en el blog que han creat.

Pel que fa ja concretament a aplicacions mòbils, en marc del MWC14, la Fundació Vodafone Espanya ha engegat tres projectes:

  • AudescMobile: està promoguda per l’ONCE i la pròpia Fundació i permet que persones amb discapacitat visual puguin accedir a l’audiodescripció de pel·lícules i sèries.
  • #ASPACEnet: projecte que inclou diverses aplicacions com, per exemple, aMiAlcance o Hermes, que tenen per objectiu facilitar la comunicació amb missatgeria instantània en persones amb paràlisi cerebral.
  • Enréd@te: desenvolupat per la Fundació TECSOS amb el suport de Creu Roja i la Fundació Vodafone Espanya, la seva finalitat és formar una xarxa social per a gent gran.

Altres iniciatives destacades són les següents:

La Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències (CEAFA), disposa d’una aplicació per facilitar el contacte entre persones cuidadores, localitzar recursos i oferir consells per a la cura diària.

BiGudd és una aplicació pensada per a què mares i pares puguin limitar l’ús del telèfon mòbil als seus fills.

L’aplicació mòbil d’Hazloposible serveix per conèixer oportunitats de voluntariat. I en la mateixa línia hi ha iVolunteer, que és d’àmbit internacional.

També destaquem les diferents aplicacions que la Generalitat de Catalunya té per a telèfons intel·ligents, amb l’objectiu d’establir un canal directe i àgil de comunicació amb la ciutadania. Per a més informació i enllaços de descàrrega consulteu el web de serveis mòbils Gencat.

Finalment, i per ampliar els continguts d’aquesta entrada de blog, podeu consultar els dossiers temàtics que hem elaborat sobre d’aquest tema:

One Comment Add yours

Deixa un comentari