Les darreres novetats en apps i dispositius del Mobile World Congres #MWC14

Un cop finalitzat el Mobile World Congres, ampliem l’entrada que varem publicar fa uns dies sobre aplicacions mòbils d’àmbit social, per destacar les novetats d’aquests darrers dies relacionades amb els serveis socials.

Artaccés és una aplicació del Departament de Cultura que s’ha presentat dins del context del M4ALL (mobile for all, mòbils per a tothom) que fomenta la creació d’eines i solucions que millorin la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social.

Aquesta aplicació, que és gratuïta, facilita que les persones amb discapacitat auditiva o visual segueixin una pel·lícula. Funciona a través d’una empremta digital acústica que reprodueix de forma sincronitzada els subtítols o l’audiodescripció dels films. Properament també es deenvoluparà per a espectacles d’arts escèniques.

Per cert, una dada per tenir en compte: segons M4ALL es calcula que el 99% de les aplicacions existents no són accessibles per a tothom, ja que el 15% de població mundial pateix alguna discapacitat.

Una altra aplicació destacada ha estat la creada per la Fundació Arrels per fer visible les persones que hi ha dormint al carrer a Barcelona. Per donar a conèixer aquesta app, des de l’inici del congrés treballadors i voluntaris de la fundació van repartir 3.000 mòbils de cartró amb el missatge “Nobody sleeping on the street”. L’aplicació es pot descarregar des de Google Play i bàsicament ofereix informació i col·laborar econòmicament amb aquesta causa.

Pel que fa als smartphones s’ha donat a conèixer l’EmporiaSmart, un mòbil intel·ligent que s’ha pensat especialment per a què en faci ús la gent gran i combina la facilitat d’ús amb un disseny amè.

Permet augmentar la mida del text sempre que es vulgui i incorpora càmera, llapis de precisió per escriure sobre la pantalla i una aplicació de missatgeria instantània entre persones usuàries.

Finalment parlarem de l’audífon que ha creat l’empresa ReSound que permet connectar-lo directament amb l’iPhone sense que sigui necessari cap accessori extra. Aquesta funcionalitat permet que les persones amb discapacitat auditiva puguin utilitzar aquests nous audífons tant per escoltar l’entorn diari com per atendre trucades o escoltar música. S’han desenvolupat mitjançant tecnologia Bluetooth Smart i suporta una distància de fins a 20 metres. Podeu veure més informació en aquesta notícia

Deixa un comentari