Recursos sobre dones

Amb motiu que el 8 de març es va celebrar arreu del món el Dia Internacional de les Dones, aquesta setmana us recomanem alguns recursos i documents al voltant d’aquesta temàtica.

(imatge utilitzada pel cercador Google)

Comencem amb tres recursos web: dos cercadors i un diccionari.

  • Cercador d’expertes: Impulsat per l’Institut Català de les Dones (ICD), facilita la recerca de perfils de dones de diferents àmbits per facilitar que els mitjans de comunicació convidin a dones expertes per generar opinió en informatius o debats.
  • Cercador de normativa de gènere: L’objectiu d’aquesta eina, que també és una iniciativa de l’ICD, és visibilitzar els drets de les dones recollits en diferents marcs normatius nacionals i internacionals.
  • Diccionari Biogràfic de Dones: Inclou més de 650 biografies de dones de diferents camps i àmbits d’actuació. Està impulsat per la Generalitat de Catalunya, el Consell de Mallorca i la Xarxa Vives d’Universitats.

A DIXIT tenim documentació sobre aquesta temàtica que podeu agafar en préstec, com per exemple els següents llibres:

Podeu trobar més documents al nostre portal dixit.gencat.cat o cercant al catàleg col·lectiu de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat. Una de les biblioteques que també l’integra és el Centre de Documentació de l’Institut Català de les Dones, que compta amb més de 15.000 documents d’aquesta temàtica.

Finalment us recomanem la guia bibliogràfica que ha elaborat el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i una activitat que us pot ser d’interès:

.

La setmana passada es va inaugurar a Barcelona l’exposició “Dones il·lustradores”, organitzada per L’Institut Català de les Dones, la Diputació de Barcelona i la Universitat de Vic amb motiu del centenari del naixement de Mercè Llimona.

L’exposició, que es pot veure a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona fins al 28 de març, mostra el perfil biogràfic, descripcions dels estils i reflexions de 12 il·lustradores catalanes com ara Roser Capdevila, Pilarín Bayés, Violeta Denou o Lola Anglada.

Deixa un comentari