#MuseumWeek

Aquesta setmana s’està celebrant arreu del món una iniciativa interessant perquè els museus tinguin més visibilitat a les xarxes socials: la #MuseumWeek.

Cada dia i fins el diumenge a Twitter s’està utilitzant una etiqueta (hashtag) per donar a conèixer els museus i difondre les activitats que organitzen. Les etiquetes per participar-hi són les següents:

  • Dilluns: #DayInTheLife (un dia a la vida)
  • Dimarts: #MuseumMastermind (posa a prova els teus coneixements)
  • Dimecres: #MuseumMemories (memòries del museu)
  • Dijous: #BehindTheArt (darrera de l’art)
  • Divendres: #AskTheCurator (pregunta als conservadors)
  • Dissabte: #MuseumSelfies (autoretrats al museu)
  • Diumenge: #GetCreative (sigues creatiu)

Entre els diversos museus europeus que hi participen hi ha el British Museum, el Louvre o el Prado.

En motiu d’aquesta celebració, aprofitem per recomanar-vos alguns museus o exposicions vinculats als serveis socials que podeu visitar aquests dies:

Museu d’Història de la Immigració de Catalunya

El museu, que aquest any celebra el seu desè aniversari, es presenta com un espai de referència en l’estudi i la representació del fet migratori a partir d’una exposició permanent i de diferents exposicions temporals al voltant de la temàtica migratòria.

Una de les exposicions temporals que s’hi poden visitar actualment és “Sant Adrià del Besòs. Fàbrica de llum”,  que mostra la connexió entre el fenomen migratori i el paisatge industrial de la ciutat.

Exposició “Càritas, un No per a ningú. 70 anys”

La mostra, que es pot veure fins al 27 d’abril a la Sala 4 de les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, dóna a conèixer l’acció social desenvolupada al llarg de 70 anys d’existència d’aquesta entitat al nostre país.

Exposició “Finestres al món”

Fins al 31 d’agost podeu visitar aquesta exposició al CaixaFòrum de Barcelona, que consta de tres curtmetratges protagonitzats per persones que viuen en circumstàncies adverses però que, malgrat tot, lluiten per tirar endavant.

Deixa un comentari