Impuls a l’economia social i les cooperatives

Fa uns dies el govern de la Generalitat va anunciar un ajut de 7,4 milions d’euros per a l’economia social i els cooperatives, que enguany engloba també a fundacions i entitats del tercer sector social.

En paral·lel a aquesta línia de finançament, el Govern va anunciar la posada en marxa d’Aracoop, un programa de cooperació públic-privada que té com a repte situar l’economia social i cooperativa com un model empresarial viable dins les diferents opcions a l’hora d’emprendre, crear i fer créixer una empresa.

Aracoop compta amb la participació de més de 80 institucions i s’engloba dins del programa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu principal és la creació de 1.000 noves empreses de cara al 2016, amb un pressupost inicial de 250.000 euros anuals, que suposa un pressupost global per a tot el període d’1 milió d’euros.

Aprofitem aquesta informació per fer-nos ressò d’un altre projecte d’interès: la creació de Respon.Cat per impulsar la Responsabilitat Social a Catalunya.

Aquesta iniciativa empresarial es va posar en marxa al febrer i està promoguda des del Consell General de Cambres de Catalunya i compta amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació.

L’objectiu és implicar a les empreses més compromeses amb la societat per promoure’n un salt qualitatiu i quantitatiu.

Si voleu aprofundir en el tema de la responsabilitat social, us recomanem el vídeo de la conferència “La Responsabilitat Social: reptes per a empreses, organitzacions socials i persones”, que fa oferir Josep Maria Canyelles a DIXIT.

Feu clic aquí per veure el vídeo

Deixa un comentari