Guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre el treball social a Catalunya

Des de DIXIT hem elaborat una guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre el treball social a Catalunya per tal d’orientar a professionals, investigadors, docents i alumnes en el seu desenvolupament acadèmic i laboral.

Sovint a l’hora de fer una cerca documental ens trobem que les fonts d’informació són moltes i variades i que no sabem per on començar. Aquesta guia té per objectiu facilitar-nos la tria de fonts solvents i de qualitat.

El document, que ha comptat amb la supervisió del Comitè d’Expertes i Experts en Formació en l’Àmbit de l’Acció Social, prioritza els recursos més actuals, la producció catalana i els documents d’accés complet en línia.

Algunes informacions que podeu trobar-hi són: centres de documentació especialitzats,  col·legis professionals, normativa i estadístiques, bases de dades, butlletins electrònics, publicacions periòdiques i bibliografia sobre treball social ordenada pels temes següents:  diccionaris i enciclopèdies; història; professió i formació; ètica professional; investigació i recerca; avaluació i supervisió; pràctica professional / metodologia.

.

Una de les publicacions que podeu trobar-hi i que us destaquem és el Diccionari de serveis socials (disponible en línia i en PDF).

Publicat l’any 2010 i dirigit pel Departament de Benestar Social i Família i el Termcat, el diccionari de serveis socials és una eina útil per al treball del dia a dia dels professionals del sistema de serveis socials i altres sectors relacionats amb aquest àmbit: els sistemes d’educació, salut, cultura, ocupació, habitatge i justícia.

Deixa un comentari