Dia Internacional de la Família

Aquest dijous es celebra el Dia Internacional de la Família, que enguany arriba al seu vintè aniversari.

L’any 1994 es va commemorar l’Any Internacional de la Família i, des d’aleshores, cada 15 de maig es fa un reconeixement a la contribució al bé comú que fan les famílies com a nucli bàsic de la societat.

La celebració està impulsada per les Nacions Unides i té com a objectiu fomentar la revisió de les polítiques orientades a donar suport a la família, incidint en la lluita contra la pobresa familiar i l’exclusió, l’equilibri de la vida laboral i familiar, la promoció de l’activitat de les persones grans i la solidaritat entre generacions.

Dins dels actes de commemoració d’aquest vintè aniversari, la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família va organitzar el passat 6 de maig una conferència sobre parentalitat positiva a càrrec de Maria José Rodrigo, catedràtica de psicologia evolutiva i de l’educació de la Universitat de La Laguna a Tenerife.

Diverses entitats s’hi han unit organitzant altres activitats, com ara la “Festa Esplai” de la Fundació Catalana de l’Esplai o la 5a Trobada Nacional de Famílies LGTB de l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais.
L’Ajuntament de Barcelona també s’ha sumat a la celebració creant el portal “Barcelona és família

Aquesta iniciativa pretén re-situar les famílies i les seves necessitats en el centre de l’atenció pública. Una de les actuacions que s’han portat a terme per fer-ho possible ha estat la confecció i aprovació del Pla Municipal de Família 2013-2016.

Els vuit valors que es promouen des del portal són: diàleg, cooperació, educació, corresponsabilitat, aprenentatge, confiança, cura i solidaritat. Per consultar totes les trobades, diàlegs i activitats vinculades, podeu fer-ho aquí.

Deixa un comentari