Videojocs i aplicacions mòbils per a persones amb discapacitat

L’empresa social CIPO va posar en marxa fa unes setmanes un videojoc per a persones amb discapacitats o malalties mentals. S’anomena CIPOActivity i disposa de quatre jocs que no els hi cal cap comandament perquè s’utilitza el propi cos com a eina, mitjançant una plataforma Kinect.

El videojoc s’ha creat gràcies a la feina conjunta de diversos professionals, els recursos de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el finançament de l’Obra Social de “la Caixa”.

Tal com informava fa unes setmanes el portal 324, la Universitat Rovira i Virgili també està desenvolupant jocs interactius amb la col·laboració d’una escola d’educació especial que té alumnes amb paràlisi cerebral.

L’increment d’innovació adreçada al desenvolupament i integració de les persones amb discapacitat també s’ha notat en l’augment d’aplicacions mòbils (apps) per aquest col·lectiu. Un exemple el tenim en la recopilació que han fet des de la Fundació TicSalut.

Es tracta d’un repositori que inclou un ampli ventall d’aplicacions vinculades a la salut i els serveis socials. Un dels objectius és fer créixer la base de dades destacant especialment els projectes realitzats aquí i, per això, conviden a tothom a donar a conèixer noves aplicacions.

Les apps es poden trobar per especialitats o àrees d’interès i també permet filtrar la cerca pel país emissor o pel dispositiu com iOS, Android, BlackBerry, etc.

Dos exemples d’aplicacions vinculades a la discapacitat són les següents:

Wheelmate està pensada per a persones que es desplacen amb cadira de rodes i facilita informació sobre lavabos accessibles i places d’aparcament. La actualització i ampliació de serveis va a càrrec dels propis usuaris, que ja han inclòs més de 24.000 llocs a 39 països.

PainCare està pensada per ajudar a gestionar, sobretot, el dolor crònic. Permet registrar els símptomes, controlar-ne els possibles brots i elaborar resums i propostes de tractament, entre d’altres.

Deixa un comentari