Discapacitat i sexualitat (II)

Aquesta setmana us parlem sobre discapacitat i sexualitat, com ja vam fer en un altre post de  l’estiu passat, per oferir-vos nous recursos sobre aquesta temàtica.

Comencem amb la campanya “Undressing disability (despullar la discapacitat). Els promotors són l’entitat britànica “Enhance the UK”, que té com a objectiu conscienciar a la població sobre la discapacitat i ajudar a les persones amb discapacitat a tenir un paper ple i actiu a la societat. La campanya s’ha dut a terme per a poder elevar els estàndards en matèria de salut sexual i també per a fomentar l’educació sexual de les persones amb discapacitat.

Imatge de la campanya “Undressing disability” d’Enhace the UK

Seguim amb el nou dossier temàtic que des de DIXIT hem elaborat i publicat aquesta setmana: “Sexoafectivitat de les persones amb discapacitat i diversitat funcional”. Aquest dossier és un conjunt de publicacions, articles, recursos web i entitats que ens ajuden a reflexionar sobre les necessitats i les vivències afectives i sexuals de les persones amb diversitat funcional.

Un projecte que s’hi recull és el de Tandem Team Barcelona, una associació sense ànim de lucre que treballa per impulsar la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional perquè puguin desenvolupar experiències sexuals des de la teoria del “learning by doing” (aprendre fent-ho).

.

.

I si voleu saber-ne més, properament a dos dels nostres centres de documentació acollirem actes al voltant d’aquesta temàtica:

El dijous 12 de juny a Barcelona hi haurà la conferència “Diversitat funcional, afectivitat i sexualitat”. Anirà a càrrec de Jordi González i Claudia Zapata, ambdós de la Residència Esclat Marina, que ens explicaran la seva experiència com a cuidadors de persones amb pluridiscapacitat des de la vessant sexoafectiva.

I una setmana més tard, el 18 de juny, a Girona es presentarà el llibre “Sensuales. Relatos de sexo y afecto en la discapacidad”.

.

Aquesta publicació recull tretze històries o situacions descrites per dues professionals amb una àmplia experiència i també inclou una guia de recursos pràctics. L’objectiu de la publicació és mostrar la normalitat de la situació i saber reconèixer la necessitat de cada persona.

Deixa un comentari