A la platja, siguem grans

Fa uns dies el Departament de Salut ha posat en marxa la nova campanya de prevenció i seguretat a les platges. Amb el lema “A la platja, siguem grans” s’han donat a conèixer consells i recursos per optimitzar la salut i la seguretat a les costes del nostre país.

La campanya, presentada a la darrera edició de FiraGran, s’ha dut a terme a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior. Està especialment dirigida a la gent gran, ja que tenen major risc d’accidents per causes com ara la sobreexposició al sol. Un altre objectiu és incidir en el paper de la gent gran com a prescriptora de mesures de seguretat i autoprotecció amb els infants.

Alguns dels consells bàsics són:

  • No banyar-vos si us trobeu malament o esteu molt cansats. En cas que us passi mentre sou dins l’aigua, sortir-ne immediatament.
  • No entrar a l’aigua bruscament.
  • Respectar un temps prudencial després d’haver menjat (es recomana dues hores).
  • Evitar platges que no disposin de zones habilitades per al bany o de servei de vigilància.
  • No llençar-vos a salvar a ningú si no teniu coneixements de rescat aquàtic.

Per fer més efectius aquests consells s’han editat 50.000 vanos en català, castellà, anglès, alemany, francès i rus. Als ventalls apareix la simbologia de les banderes, ja que hi ha països sense mar que no coneixen el significat dels colors.

A més, per conèixer l’estat de la mar en tot moment, podeu consultar l’eina “Visor de platges”. Hi ha informació de totes les platges de Catalunya: quina bandera hi oneja, si hi ha presència de meduses, si hi ha o no servei de vigilància, etc.

Segons les dades recollides de la campanya 2013, la temporada passada es va tancar amb un total de 20 persones mortes, 510 rescats i 43.911 assistències per part dels serveis de socorrisme. També es van realitzar 148.032 accions preventives i d’informació. Les trucades al 112 van sumar un total de 714, que van suposar 502 intervencions.

Per a més informació, consulteu el web “Dispositiu d’estiu: Seguretat a les platges”.

Deixa un comentari