28 de juny: Dia per l’Alliberament LGTB

Aquest dissabte és del Dia per l’Alliberament LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) i, com cada any, diverses entitats ofereixen activitats per commemorar-lo arreu del territori.

Un dels esdeveniments més rellevants és la celebració del Pride Barcelona, que es celebra des de l’any 2009 i l’organitzen les entitats socioculturals i empresarials LGTB de Catalunya. El principal objectiu és promoure el respecte a la diversitat mitjançant la cultura, el lleure i la visibilitat.

L’acte més important és la desfilada que es farà el mateix dia 28 de juny a Barcelona. La ruta començarà al Parc de les Tres Xemeneies (Avinguda Paral·lel, 49) i acabarà a l’Avinguda Maria Cristina, on es farà la festa final.

També destaquem el Festival de Cinema FIRE!! que enguany arriba a la seva 19a. edició. Aquesta Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià tindrà lloc del 2 al 13 de juliol a la seu de l’Institut Francès de Barcelona i s’hi projectaran més de 40 pel·lícules i curtmetratges.

Una de les pel·lícules que s’hi podrà veure és “52 Tusdays”, que s’estrena al nostre país:

.

.

La directora de la pel·lícula, Sophie Hyde, va plantejar un rodatge sense guió i amb un únic requisit: rodar cada dimarts durant 52 setmanes i gravar el que anés passant.

El resultat és un collage d’imatges i emocions al voltant del personatge de Billie, una adolescent que es troba amb una mare que, de cop i volta, vol canviar de gènere.

.

.

.

Finalment, al web del Departament de Benestar Social i Família hi trobareu la pàgina “Lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals”, on s’hi recullen enllaços i recursos vinculats amb el tema com per exemple: un directori d’entitats, legislació o el mapa “El món des d’una perspectiva dels drets humans de les lesbianes i els gais”.

Deixa un comentari