Turisme accessible

La revista “Sobre Ruedas” de la Fundació Guttmann ha publicat en el seu darrer número un reportatge sobre turisme accessible que ofereix informació i contactes d’entitats, viatges, allotjament i altres webs d’interès. D’aquestes recomanacions que ofereixen per ajudar a planificar les vacances, us en destaquem un parell:

.

  • Turisme Accessible. Turisme per a tothom

Turisme Accessible és un portal que informa de destinacions turístiques adaptades per a tothom. Es poden trobar diverses propostes segons si es busca cultura, sol i platja, esports, natura, gastronomia o enoturisme.

Per exemple, a l’apartat de cultura hi ha 25 propostes que van des de la Ruta del Císter, passant per Tarragona, fins a Lloret de Mar, on a part de sol i platja s’hi poden visitar monuments modernistes (com les peces de Puig i Cadafalch que hi ha al cementiri) o les cases colonials dels comerciants que van anar a fer les “amèriques”.

.

  • Ocio y turismo accesible

Silleros viajeros és un blog on persones amb mobilitat reduïda expliquen i comparteixen experiències de viatges. La finalitat és animar a altres persones que estiguin en la mateixa situació a que coneguin nous llocs i també ho comparteixin al web.

Es poden cercar viatges per país, comunitat autònoma o ciutat, i així trobar, per exemple, algunes propostes de silleros viajeros a la ciutat de Barcelona.

.

I acabem recomanant-vos dues pàgines més sobre turisme accessible:

.

  • Viatgeteca: Viatjar amb mobilitat reduïda

Jove.cat, el portal de la Direcció General de Joventut que ofereix informació per a joves, disposa d’una secció titulada “Viatgeteca” que ofereix recursos per a viatjar. Un dels apartats està dedicat al fet de viatjar amb mobilitat reduïda. S’hi poden trobar webs especialitzades, informació sobre allotjament, guies de turisme accessible, agències de viatge i transport.

.

Us recordem que des de DIXIT varem elaborar un dossier temàtic sobre aquest tema on podeu trobar-hi publicacions, articles, revistes, institucions i recursos web relacionades amb el món de l’oci i el turisme per aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat.

Deixa un comentari