Publicacions en línia d’àmbit social

Un dels avantatges d’Internet és que permet accedir en línia a llibres que abans només estaven disponibles en paper. Actualment moltes institucions i entitats opten per publicar en els dos formats o fins i tot només en digital.

El Departament de Benestar Social i Família edita publicacions pròpies dels àmbits de la seva competència i dóna suport a l’edició d’obres relacionades amb els temes en què treballa.

Aquestes publicacions les podeu consultar a la secció “Publicacions” del lloc web del Departament i també al nostre portal DIXIT, on les trobareu classificades per col·leccions o per àmbit temàtic, moltes d’elles en format digital i on també podreu accedir a la consulta del catàleg unificat de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG).

Entre les novetats que ha editat darrerament Benestar Social i Família us destaquem aquestes:

Informe sobre l’estat dels serveis socials a Catalunya 2014

L’informe, que recull les dades oficials actualitzades disponibles fins l’any 2013, es centra de manera prioritària en l’anàlisi de l’acció del Sistema català de serveis socials.

.

.

..

.

Com informar dels maltractaments infantils. Manual d’estil per a mitjans de comunicació

Publicació, impulsada en col·laboració amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, on ofereix un manual d’estil adreçat als mitjans de comunicació sobre el tractament informatiu del maltractament infantil, a partir del mandat de la Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència, recollit també al Pacte per a la Infància a Catalunya.

.

.
Acompanyant el seu present: professionals amb la infància. Recull d’articles del butlletí Inf@ncia (2011-2012): Aquest llibre és un recull dels articles que es publiquen al Butlletí d’Inf@ncia de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Estan elaborats per reconeguts professionals del sector i s’adrecen a la comunitat tècnica i a les institucions que des de diversos àmbits vetllen per la protecció dels drets de la infància i l’adolescència. També podeu consultar els articles agrupats per anys al portal DIXIT: 2013, 2012, 2011 i 2010.

.

.

.

.

Publicacions de la Direcció General per a la Immigració: són diverses col·leccions vinculades a l’àmbit de la immigració, com la titulada “Ciutadania i Immigració”, de la qual se s’han publicat 10 números. El darrer és d’aquest any i porta per títol Recerca i Immigració VI. També s’hi pot trobar informació pràctica com els fulletons sobre el telèfon 012 en diferents idiomes.

.

.

.

.

.

Altres institucions que també publiquen en format digital i en obert són, per exemple:

Deixa un comentari